Ankara

YBÜ Rektörü Doğan:

16:04 02 Temmuz 2016
YBÜ Rektörü Doğan:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, devlet üniversiteleri arasında en fazla yabancı uyruklu öğrenci kabul eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak uluslararası kültür elçileri yetiştirdiklerini söyledi.

Bu yıl mezun olan yabancı uyruklu öğrencileri makamında kabul eden YBÜ Rektörü Doğan, yaptığı açıklamada, 85 ülkeden bini aşkın uluslararası öğrenciye eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi.

Üniversitelerinde çeşitli kültürlerin bir arada bulunduğunu dile getiren Doğan, "Türk ve uluslararası öğrencilerin kaynaştığı bir aile gibiyiz. Eğitim ve öğretimde dünya standartlarını yakaladık. Yetiştirdiğimiz öğrenciler sayesinde Türkiye'nin uluslararası tanınırlığını artırmada önemli atılımlar gerçekleştirdik. Üniversitemizde birçok bölümümüz yüzde 100 İngilizce eğitim vermektedir. Bu sayede bünyemizde bulunan her 100 öğrenciden 12'si uluslararası öğrenci doldu. Devlet üniversiteleri arasında en fazla yabancı uyruklu öğrenci kabul eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak uluslararası kültür elçileri yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin eğitimlerde dil sorunu yaşamadığı gibi bir aile ortamında mutluluk içerisinde yaşadığını aktaran Doğan, öğrencilerin Türkiye'nin kültürünü ve bilimsel çalışmalarını uluslararası öğrencilerle iç içe inceleyerek, uyguladığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.