Ankara

Bayram tatili barajlara yaradı

13:09 12 Temmuz 2016
Bayram tatili barajlara yaradı

Ramazan Bayramı tatili, Ankara’ya içme suyu sağlayan barajlara yaradı. Haziran ayında 1,5 milyon metreküpe çıkan günlük su tüketimi, tatilcilerin Ankara’dan ayrılmasıyla 900 bin metreküp seviyesine kadar geriledi

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim normallerinin 5-6 derece üstünde seyreden sıcaklar nedeniyle günlük 1,5 milyon metreküp gibi rekor seviyelere çıkan su tüketimi, başkentlilerin 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek şehir dışına çıkmasıyla 900 bin metreküp seviyesine kadar indi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Ankara barajlarının doluluk oranının yüzde 41 olduğunu bildirdi.

Başkentlilerin ihtiyacını karşılayacak miktarda suya sahip olunduğunu belirten Tahiroğlu, "Ancak suyun tek damlasını bile boşa akıtmamalı, tasarrufu hiçbir zaman elden bırakmamalı. Tasarruf bir yaşam biçimidir. Suyu, gelecek yıllarda da ihtiyacımıza cevap verebilmesi için lütfen israf etmeden, tasarruflu kullanalım." ifadesini kullandı.

Ankara suyunun Türk ve dünya standartlarına uygun, içilebilir kalitede olduğunu ifade eden Tahiroğlu, vatandaşların gönül rahatlığıyla musluk suyu içebileceğini kaydetti.

Tahiroğlu, pratik su tasarruf yöntemlerine ilişkin de şu tavsiyelerde bulundu:

"Araçlar hortumla değil, kovaya doldurulacak suyla yıkanmalı. Bulaşık ve çamaşır makineleri, tam doldurulmadan çalıştırılmamalı. Musluklarda ve duş başlıklarında su akışını azaltan ancak su basıncını artıran sistemler kullanılmalı. Sebze ve meyveler elde yıkanmak yerine su dolu bir kapta yıkanmalı. Özellikle iş yerlerinde ve tuvaletlerde musluklar açık bırakılmamalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.