Ankara

Askeri personele yangına ilk müdahale eğitimi

16:51 15 Temmuz 2016
Askeri personele yangına ilk müdahale eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca, Güvercinlik Jandarma Ulaştırma Komutanlığı, Jandarma Kara Havacılık Komutanlığı ve GATA'da görev yapan askeri personele yangına ilk müdahale eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtfaiye Dairesi Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların personeli için düzenlenen eğitim programları kapsamında, askeri personele yangınla mücadelede ilk müdahale konusunun da yer aldığı konular teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezinde gerçekleşen 2 günlük eğitim programına, Güvercinlik Jandarma Ulaştırma Komutanlığı, Jandarma Kara Havacılık Komutanlığı ve GATA'da görev yapan askeri personel katıldı.

Eğitime katılan askeri personel, ilk gün İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim uzmanlarının, yangın çeşitleri, yangınların çıkış nedenleri ve yangına yapılabilecek ilk müdahaleleri içeren yöntemlerin anlatıldığı teorik eğitim programını tamamladı.

Teorik eğitimlerde alınan bilgiler, eğitimin ikinci gününde sahada gerçekleştirilen tatbikatla pratiğe dönüştürüldü. Katılımcılar, yanmakta olan mutfak tüplerini, araba lastiklerini yangın söndürme cihazını kullanarak söndürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.