Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

17:09 15 Temmuz 2016
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesince, okul önlerinde bulunan yıpranmış hız kesiciler onarılacak, gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm geliştirilecek ve yaşlı vatandaşlar arasında kanser taraması yapacak ekipler oluşturulacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde, belediyenin bütçe imkanları çerçevesinde, Başkentlilerin yararına bir dizi karar, oy birliğiyle kabul edildi.

Buna göre, okulların yaz tatilinde olmasından yararlanılarak, okulların önlerine konulan hız kesicilerden yıprananlar onarılacak. Gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşümün geliştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Ayrıca yaşlı vatandaşlara yönelik sağlık hizmeti verilmesi kapsamında, seyyar kanser tarama ekipleri oluşturmak için gerekli çalışmalar yapılacak.

Toplantında alınan diğer kararlar ise şöyle:

Ankaralıların, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden ne kadar memnuniyet duyduklarını belirlemek amacıyla anket düzenlenecek, Büyükşehir Belediyesinin hanım lokalleri üyeleri arasında, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla 'giysi toplama kampanyası' düzenlenmesi için çalışma yapılacak, çocuklar ve gençler arasında satrancı yaygınlaştırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliği yapılarak, aile yaşam merkezlerinde, sosyal tesislerde ve bütün okullarda satranç kursları açılması konusunda çalışmalar yürütülecek.Jeotermal rezervi yüksek olan ilçelerde, jeotermal yatırımlara öncelik verilmesi amacıyla gerekli inceleme ve araştırmalar yapılacak. Ankara'nın tarım ve hayvancılık tarihi araştırılarak, bu konuyla ilgili bilimsel bir yayın hazırlanacak. Eskimeye yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması amacıyla, bu zanaatlare uygun meslekler belirlenerek, bir çarşıda toplanmalarını sağlayacak gerekli çalışmalar yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.