Ankara

THK vatandaşlardan kurban derisi bağışı bekliyor

14:55 30 Ağustos 2016
THK vatandaşlardan kurban derisi bağışı bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Beypazarı Şube Başkanı Mehmet Ali Dikmenlioğlu, Kurban Bayramı'nda halktan kurban derisi bağışı beklediklerini belirtti.

Dikmenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK'nın Şubat 1925 yılında "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kurulduğunu hatırlattı.

Kurulduğu tarihten bugüne kadar kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştiren faaliyetler yaptıklarını ifade eden Dikmenlioğlu, halktan aldığı güvenle THK'ya sosyal bir görev olarak kanunla fitre, zekat ve kurban derisi toplama yetkisi verildiğini anlattı.

THK tarafından toplanan yardımların yüzde 50'sinin ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere harcandığını belirten Dikmenlioğlu, "Ayrıca yüzde 4'ü Türk Kızılayına, yüzde 3'ü Türkiye Diyanet Vakfına, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna veriliyor. Yüzde 40'ı ise Türk Hava Kurumuna kalmakta. Bununla pek çok faaliyette bulunuyoruz." dedi.

Dikmenlioğlu, THK Şube Başkanlığı tarafından oluşturulan ekiplerle bu Kurban Bayramı'nda da vatandaşlardan kurban derisi bağışı alacaklarını bildirerek, kendilerine telefon edilmesi halinde ekiplerin vatandaşın ayağına giderek makbuz karşılığında deriyi alabileceğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.