Ankara

ATO, Ankara Emniyet Müdürlüğüne hibe ettiği araçları teslim etti

12:51 01 Eylül 2016
ATO, Ankara Emniyet Müdürlüğüne hibe ettiği araçları teslim etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, hükümetin ekonomi, yatırım ortamı, vergi, sosyal güvenlik, yeniden yapılanma konularında düzenlemeler gerçekleştirdiğini belirterek, "Bizlere düşen görev bu ülkeyi ekonomik olarak mamur etmek ve ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmaktır." dedi.

ATO tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğüne yapılan 15 milyon lira yardım ve hibe edilen 211 aracın teslimi için eski Hipodrom'da tören düzenlendi.

Törende konuşan Bezci, darbe girişiminin ertesi sabahı Ankara Emniyet Müdürlüğüne giderek i̇ncelemelerde bulunduğunu, gördüğü manzaranın yürek yakıcı olduğunu söyledi.

ATO meclisi toplantısında meclis üyeleri̇ni̇n oy birliğiyle Ankara Emniyet Müdürlüğü bi̇nasının onarımı i̇çi̇n 15 milyon lira, şehit ai̇leleri̇ne yardım amacıyla da 2,5 milyon lira kaynak ayrıldığını ifade eden Bezci, ATO olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletin ve mi̇lli̇ i̇radenin arkasında, seçi̇lmiş hükümeti̇n yanında olduklarını dile getirdi.

Hükümeti̇n ekonomi, yatırım ortamı, vergi, sosyal güvenlik, yeni̇den yapılanma konularında düzenlemeler gerçekleştirdiğine dikkati çeken Bezci, "Şimdi bi̇zlere düşen görev bu ülkeyi ekonomik olarak mamur etmek, işsizlikle mücadele etmek ve ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri̇ arasına sokmaktır. Hepi̇mi̇zi̇n i̇şleri̇mi̇zi̇n başına geçerek dört elle, çocuklarımız i̇çi̇n, torunlarımız i̇çi̇n, ülkemi̇zi̇n geleceği i̇çi̇n canla başla çalışmamızın vaktidir. Bi̇z ATO meclisi üyeleri olarak, emniyet güçleri̇mi̇zi̇n i̇şleri̇ni̇ daha veri̇mli̇ şekilde yürütebilmeleri̇ne, 211 otomobil hi̇be ederek ufak bi̇r katkı sağlamayı amaçladık." diye konuştu.

- "ATO bize güç veren bir destekte bulundu"

Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ da 15 Temmuz darbe girişiminin, milletin, polislerle el ele vermesiyle akamete uğratıldığını dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle bölünmez bir bütündür, inşallah kıyamete kadar da böyle devam edecektir. Bundan sonra da benzeri haince girişimlere asla fırsat vermeyecektir. Buna bütün gönlümüzle inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, 15 Temmuz gecesi ülkenin ve milletin emsali görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldığını belirterek, sadece birtakım siyasal değerlerin değil milletin istikbalinin hedef alındığını vurguladı.

ATO'nun kendilerine güç veren bir destekte bulunduğunu ifade eden Karaaslan, bundan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü personelinin üzerine düşen görevleri daha iyi yapacağını söyledi.

Konuşmaların ardından hibe edilen araçlar için sembolik anahtar teslimi yapıldı.

Darbe girişimindeki saldırılarda Ankara Emniyet Müdürlüğüne ait 100'ün üzerinde araç hasar görmüş, 155 araç ise kullanılamaz hale gelmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.