Ankara

Kazan Buluşmaları

13:28 01 Eylül 2016
Kazan Buluşmaları

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında vatandaşların sokağa çıkmasının önemine dikkati çekerek, "Siz sadece Türkiye'nin makus talihini yenmediniz. 22 ülkenin tarihinin akışı değişti. Çünkü Türkiye'yi ele geçirmiş olsalardı 22 ülkenin sınırlarını, rejimlerini, iktidarlarını değiştireceklerdi." dedi.

Kazan Belediyesi tarafından, belediye toplantı salonunda düzenlenen Kazan Buluşmaları adlı söyleşiye konuk olan Dilipak, direnenlerin tarihin akış yönünü değiştirdiğini söyledi.

Darbeye karşı sokağa çıkan Kazanlıların sadece tarihi yazmadığını kaydeden Dilipak, şunları ifade etti:

"Çocuklarınıza anlatacak çok güzel hikayeleriniz olacak. Torunlarınız sizinle gurur duyacak. Siz sadece Türkiye'nin makus talihini yenmediniz. 22 ülkenin tarihinin akışı değişti. Çünkü Türkiye'yi ele geçirmiş olsalardı 22 ülkenin sınırlarını, rejimlerini, iktidarlarını değiştireceklerdi. Bu hesabı aslında Büyük Ortadoğu Projesi ile yapmışlardı ama her seferinde bir bahane çıktı, bir engel çıktı. Sonunda bir darbeyle bu işi bitirmek istediler. Kazanlılar farkında mısınız, İslam ümmetine yönelik çeyrek asırdır hazırladıkları bir senaryonun köküne kibrit suyu döktünüz, onların planlarını bozdunuz. Darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasında üç önemli unsur var, Cumhurbaşkanının dik duruşu, darbeyi planlayan generalin Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulması ve Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kazanlıların darbenin karargahı olan Akıncı Hava Üssüne uçakların kalkışını engellemek için yürümeleri."

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Kazan Buluşmaları'nın ilkini düzenlediklerini, her hafta farklı konuklarla devam edeceklerini bildirdi.

Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan Dr. Bahadır İslam da "Mavi Marmara denkleminde 15 Temmuz Darbe Girişimi" konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Akıncı Hava Üssü'ndeki askerlerin halka ateş açması sonucu yaralanan ve hastanede tedavisi süren Kazan Belediyesi Meclis Üyesi Derya Ovacıklı da programa telefonla bağlanarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Sinevizyon gösterisiyle darbe girişi sırasındaki görüntüler izletildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.