Ankara

Kazan Kavun Pazarı dualarla açıldı

15:39 07 Eylül 2016
Kazan Kavun Pazarı dualarla açıldı

Kazan Kavun Pazarı dualarla açıldı, açılışta kavunun kilosu sembolik olarak 2.5 lira olarak belirlendi.

Kazan Belediyesi öncülüğünde kurulan Kazan Kavunu Pazarı Ankara-İstanbul Karayolu kenarında Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde açıldı.

Açılış törenine Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Savcısı ErtanYüksel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kavun üreticileri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla açılan kavun pazarına kavun yüklü 30 traktör geldi.

Kazan Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da kavun üreticisine destek olmak için kura ile 3 römork kavun satın aldı. Kurada çıkan üreticilerden Emre Alkaş ile Kaymakam Engin Aksakal arasında yapılan pazarlık sonucu Kazan kara kavunu kilogram fiyatı sembolik olarak 2.5 TL şeklinde belirlendi.

"Böylesi güzel bereket dolu bir günde kavun pazarının açılışında biraradıyız" diyen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Allah’a çok şükür ki darbe girişiminden alnının akıyla çıkmış güzel bir ortamda bir araya gelmiş bulunuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yine seçilmişi atanmışıyla bir aradayız. Türkiye, adı konulmamış bir kuşatma altında. Millet olarak bunun farkındayız ve Cumhurbaşkanımız, Recep Tayip Erdoğan sayesinde ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtacağımızdan şüphemiz yok. Kavun pazarımızın üreticilerimize, tüketicilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

- Kazan kara kavunu

Yüke dayanıklı raf ömrü uzun olan, kış aylarına kadar uzun süre saklanabilmesi ve tadının giderek güzelleşmesi kavunu benzerlerinden farklı kılıyor. Kazan kavunu susuz yetiştirildiği için daha tatlı, aroması yüksek ve depolamaya uygun, ayrıca kabuk renginin değişmesi hasat zamanının tespiti için de en önemli ölçü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.