Ankara

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

16:43 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Altındağ Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü dolayısıyla "İstiklal Yolu Yemekleri" etkinliği düzenledi.

Altınköy Açık Hava Müzesinde düzenlenen etkinlikte, "İnebolu sahilinden başlayıp Kastamonu ve Çankırı üzerinden, Ankara'ya uzanan 340 kilometrelik yol" olarak tanımlanan ve Kurtuluş Savaşı boyunca kullanılan İstiklal Yolu'nda yenen, cephelere, askerlere ulaştırılan yemekler tadıldı.

Şef Ömür Akkor tarafından hazırlanan İstiklal Yolu menüsünde, Anadolu buğdayından ekşi mayalı Kastamonu ekmeği, Kastamonu tereyağı, Çankırı kaya tuzu, kızılcık tarhanası çorbası, Kastamonu otları, kuru yufka, yerel mantar kavurması, ekşili pilav ve elma pekmezli baklava yer aldı.

Etkinlikte konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "İstiklal Yolu Yemekleri" etkinliğiyle cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünü, kurucularını ve şehitleri, alternatif bir kutlama gerçekleştirerek anmak istediklerini söyledi.

Tiryaki, amaçlarının Kurtuluş Savaşı'nda cephane taşıyan insanların ve askerlerin yedikleri yemekleri sergileyerek, o günlerin koşullarını anımsatmak ve anlatmak olduğunu ifade etti.

Bütün vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Tiryaki, "Cumhuriyetin 100. yılına yaklaştığımız bugünlerde daha sağlıklı, kurum ve kurallarıyla işleyen, herkesin barış içinde yaşayabildiği nice yıllar diliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.