Ankara

Yeşilay Haftası

14:09 01 Mart 2017
Yeşilay Haftası

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Karataş, özellikle madde bağımlısı gençlerin ve bu gençlerin ailelerinin nereye başvuracaklarını tam olarak bilmediğini, Yeşilay Danışma Merkezlerinin rehabilitasyon noktasında bağımlılarla Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma ve Tedavi Merkezleri (AMATEM) arasında köprü oluşturduğunu bildirdi.

Her yıl 1-7 Mart'ın Yeşilay Haftası olarak kutlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Karataş, "Yeşilay, özellikle madde bağımlılığı, tütün, alkol, kumar, son dönemde gelişen teknoloji bağımlılığı hatta alışveriş bağımlılığı gibi bağımlılık türleriyle mücadele ediyor. Yeşilay, 1920'den beri önce alkol bağımlılığıyla mücadele şeklinde başladı, bağımlılıklarla mücadele ediyor." diye konuştu.

Yeşilay Haftasında bu yıl "Bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver" temasıyla Türkiye çapında etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Karataş, bazı alışveriş merkezlerinde açacakları Yeşilay stantlarında gönüllü üniversite öğrencileriyle birlikte bağımlılıkla mücadeleyi anlatan broşürler, tanıtım kitapçıkları dağıtarak, bağımlılıkla mücadele bilincini geliştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Karataş, "Ankara'nın çeşitli ilkokul, orta okul ve liselerinde Yeşilay formatör hocalarımız, tüm bağımlılıklarla ilgili eğitmen hocalarımız, çeşitli okullarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize bağımlılıkla mücadele noktasında seminerler verecekler" dedi.

Karataş, Yeşilay'ın çalışmalarıyla ilgili de "Toplumda birçok bağımlı var, özellikle madde bağımlısı gençler var, bunlar aileleriyle birlikte nereye başvuracaklarını tam olarak bilmiyorlar. Yeşilay Danışma Merkezleri gibi merkezler bu noktada onları rehabilite ediyor, kucak açıyor ve AMATEM'le onlar arasında köprü oluşturuyor. Bazı vakalar ise ATATEM'e ulaşmadan Yeşilay Danışma Merkezlerinde çözülebiliyor." bilgisini paylaştı.

Yeşilay'ın, gençleri ve toplumu her türlü zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedeflediğini belirten Yrd. Doç. Dr. Karataş, "Yeşilay 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor." dedi.

Karataş, Ankara Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de Yeşilay'ın etkinlikleri ve eğitim faaliyetlerine büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.