Ankara

Başkan Acehan, Hollanda'yı kınadı

11:36 13 Mart 2017
Başkan Acehan, Hollanda'yı kınadı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Türk bakanlara yönelik tutumu nedeniyle Hollanda hükümetini kınadı.

Acehan, yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracına geçiş izni verilmemesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Hollanda'da Türk bakanlara ve onları karşılamaya gelen Türk vatandaşlara karşı uygulanan antidemokratik davranışları şiddetle kınadıklarını dile getiren Acehan, şunları ifade etti:

"AB üyesi Hollanda'nın antidemokratik bir tavırla sergilediği bu davranışları kabullenmek mümkün değildir. Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları ile buluşmak üzere düzenlenen sayın bakanlarımızın programlarının engellenmesinin demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Sözde demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Bu hasmane tutum ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Bu nedenlerle Hollanda olmak üzere Avusturya, Almanya ve tüm AB ülkelerini akıl almaz bu tavırlarından dolayı kınadığımı belirtiyorum."

Acehan, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde milyonlarca Türk ve Müslüman vatandaşın yaşadığına işaret ederek, büyük Türk milletinin, tarihi boyunca yüzlerce kez kendisine karşı yönelen tehditleri iradesiyle bertaraf ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.