Ankara

Yükseltepe'de tapu sevinci

09:40 15 Mart 2017
Yükseltepe'de tapu sevinci

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Keçiören'de tapusu olmayan gecekondu sahipleri için Yükseltepe'de yapılan 451 sosyal konut tamamlanma aşamasına geldi. Bugüne kadar 22 konut sahibi tapusuna kavuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Ak, yaşam kalitesi yüksek ve modern kentleşmeyi sağlamayı amaçladıkları Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1 milyon 79 bin metrekarelik alanın ilk etabında bin 271 konutun inşasının devam ettiğini kaydetti.

Keçiören'i riskli yapılardan arındırarak sürdürülebilir bir kentsel gelişim sağlamak amacıyla yaptıkları projede tapu dağıtımına başlandığını belirten Ak, böylece çarpık kentleşmenin de önemli oranda önüne geçeceklerini ifade etti.

Proje kapsamında Keçiören'de tapusu olmayan gecekondu sahipleri için Yükseltepe'de yapılan 451 sosyal konutun bitme aşamasına geldiğini belirten Ak, bugüne kadar 22 konut sahibinin tapusuna kavuştuğunu söyledi.

- "En büyük site topluluğuna kavuşacak"

Ak, Yükseltepe'nin belediyenin yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu ve tamamlanması halinde bölgedeki bin 727 gecekondunun yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bin 271 konutluk projede, sosyal yaşam alanlarından özel donatılara, modern ve kimlikli yapılardan estetik çevre düzenlemelerine kadar her detay düşünüldü. Kentsel dönüşümle birlikte mahalle ölçekli ve planlı yapılar şehrin görüntüsüne ve yaşam kalitesinin yükselmesine ayrı bir değer katacak. Böylece kentin dokusunu bozan, riskli, sorunlu yapılar yerine şehre canlılık, modern bir kimlik kazandırılacak.

Biz Keçiörenlinin modern, güvenli konutlarda mutlu ve huzurlu yaşama hakkı olduğunu düşünüyor, Keçiören'deki çarpık kentleşmenin önüne geçiyoruz. Keçiören'in şehir kimliğine yakışan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Keçiören, ortalama 100 siteden oluşan en büyük site topluluğuna kavuşacak."

Ayrıca, tapulu bin 180 gecekonduda yaşayan hak sahiplerinin müteahhitlerle doğrudan anlaşarak yeni modern binalarına kavuşacağını belirten Ak, "Biz Keçiörenlinin modern, güvenli konutlarda mutlu ve huzurlu yaşama hakkı olduğunu düşünüyor, Keçiören'deki çarpık kentleşmenin önüne geçiyoruz." dedi.

Ak, sosyal konutlar ve Vadikent konutlarının yanı sıra Tepekent Projesi'nde de ruhsatların alınmasının ardından hafriyat çalışmalarına başlandığını belirterek, "Tepekent Projesi için 60 gecekondu yıkılırken 250 yeni konut yapılacak. İçerisinde iş merkezlerinin de olacağı bu çalışma ile Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi son hızla devam edecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.