Ankara

Kaymakam Çenet besicileri OSB hakkında bilgilendirdi

10:45 18 Mart 2017
Kaymakam Çenet besicileri OSB hakkında bilgilendirdi

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerine İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ankara Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Zihni Yüce ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Durmuş Kıran katıldı.

Toplantıda konuşan Çenet, OSB'nin uzun süreden bu tarafa devam eden bir proje olduğunu söyledi. Daha önce OSB'nin başkanının Ankara Valisi olduğunu hatırlatan Çenet, bu yıldan itibaren OSB başkanının kendisinin, başkan yardımcısının ise Belediye Başkanı Tuncay Acehan olduğunu kaydetti.

Yeni bir ekiple yeni bir enerjiyle çalışmalara başladıklarını anlatan Çenet, şöyle konuştu:

"Değişen mevzuatlar ve yenilikler için çalışıyoruz. Alt yapı konusunda artık önemli bir aşamayı katlettik ve bu ayın 23'ünde inşallah geçici kabulü yapmış olacağız. Ama halen alanda devam eden bir takım zorluklar var. Bunların en önemlisi de bazı yerlerdeki hafriyat çalıştırmaları oluşturuyor. Bizim amacımız alt yapısı tamamlanan yerleri bir şekilde sizlere sunmak. Geldiğimiz noktada 70 ahırın yeri hazır durumda. Diğer 29 parselde ise bazı ilave çalışmaların yapılması gerekiyor. Yaklaşık 255 hektarlık bir alanda günümüz teknolojilerine uygun modern besiciliği teşvik etmek istiyoruz.''

Türkiye'nin Organize Hayvancılık Bölgeleriyle yeni tanıştığını dile getiren Korkmaz, Çubuk İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi projesinin bu konuda örnek olacağını vurguladı.

Bu alanda besicilik yapacak üreticilere birçok konuda destek verileceğini belirten Korkmaz, havaalanı bölgesindeki besicilerin burada üretimlerine devam edebileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Acehan da projeye bugüne kadar 30 milyon lira harcandığını söyledi. OSB'de ahır yapılacak bölgeleri iki etaba ayırdıklarını, birinci etabın ihalesine en kısa sürede çıkacaklarını anlatan Başkan Acehan, ayrıca proje dahilinde 10 tarımsal sanayi parseli bulunduğunu ve bunların da satışına başlanılacağını açıkladı.

Projenin tamamlanmasıyla hayvancılığın ilçe için en önemli gelir kaynağı olacağını ifade eden Acehan, ''Belediyemiz bu projenin yüzde 30 ortağı. Dolayısıyla giderler yönünden de gelirler yönünden de bizi ciddi bir şekilde ilgilendiriyor. Önceden Çubuk olarak bizim çok fazla yetkimiz yoktu. Yeni yapılanma ile artık bizim de yetkimiz arttı. Sayın Ankara Valimizin de iradesiyle kurulan yeni bir ekiple projenin daha hızlı tamamlanması için elimizden geldiğince çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.