Ankara

Çubuk'ta Nevruz Bayramı kutlaması

15:07 21 Mart 2017
Çubuk'ta Nevruz Bayramı kutlaması

Çubuk ilçesinde Nevruz Bayramı, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Kırgızistan Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Eski Şabanözü Kavşağı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar Atatürk Parkı'nda Kaymakam Çenet ve Belediye Başkanı Acehan'ın, Nevruz ateşini yakarak demir dövmesiyle devam etti.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan kutlamalar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı konseri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Kaymakam Çenet, Nevruz'un bir 'kardeşlik günü' olduğunu belirterek, dünyanın birçok yöresinde özellikle Türkler tarafından kutlanan bir bayram olduğunu anımsattı.

Çenet, "Biz kardeşiz. Bizim ortak bir kültürümüz var. Bu coşku bizim birliğimizi bütünlüğümüzü kardeşliğimizi ve iyi dileklerimizi hayata geçirmek için bir vesiledir." dedi.

Nevruzun baharın gelişi ile bolluk ve bereketin işareti olduğunu söyleyen Başkan Acehan ise, "Bayramlar bu özelliği ile millet bağını güçlendiren en önemli unsurlardan biridir. Baharın gelişinin kutlandığı bugün de böyle bir bayramdır. Nevruz, Türk toplulukları arasında asırlar öncesinden günümüze kadar farklı şekillerde, ama aynı ruhla hala kutlanmaktadır. Böylece bu kadim gün Türk dünyasına ortak kültür mirası olarak intikal etmiştir. Bolluk ve bereketi temsil eden Nevruz şuurunun, yüreğimizdeki sevgiyi, birlik ve beraberliği canlı tutması hepimizin temennisidir." ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Büyükelçisi Dzhunusov ve Özbekistan Büyükelçisi Kadirov da, yaptıkları konuşmalarda Nevruz Bayramlarını kutladı.

Program, düzenlenen renkli etkinlik, konser ve yarışmaların ardından ikramlarla sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.