Ankara

Dezavantajlı grupların "elinden tutulacak"

16:35 05 Nisan 2017
Dezavantajlı grupların "elinden tutulacak"

Sığınmacılar, işsiz gençler ve engellilerden oluşan dezavantajlı grupların çalışma hayatına kazandırılması için Ankara Kalkınma Ajansı, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle oluşturulan "Elimden Tut" projesi törenle tanıtıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yaptı. Ak, dezavantajlı grupların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata aktif katılımını amaçlayan bir çok projeye imza attıklarını söyledi.

"Elimden Tut" projesi kapsamında, güzellik ve saç bakım hizmetleri ile bilişim teknolojileri alanlarında meslek kursları verileceğini dile getiren Ak, "Sertifikalarını alacak kursiyerler, ara eleman talebinde bulunan firmalarda istihdam edilebilecek. Sosyal İletişim ile İş Sağlığı ve Güvenliği dersleri de alacak kursiyerler, proje sonunda ürettiği ürün ve hizmetlerle ilgili bir sergi de düzenleyecekler." dedi.

Ak, proje ile sığınmacıların sosyo-ekonomik hayata entegre edilmesi için başarılı bir model oluşturulduğuna dikkati çekerek, benzer projelerin bölge genelinde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkati çekti.

Keçiören Belediyesi olarak sığınmacılara ve dezavantajlı gruplara her zaman öncelik verdiklerine işaret eden Ak, bu yönde hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Keçiören Göçmen Hizmetleri Müdürlüğünün eğitim, istihdam, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi çeşitli konularda sığınmacıların yanında olduklarını aktaran Ak, "Göçmen kadınlara sağlık eğitimleri verildi. Kadın ve aile sağlığı taraması ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerimizden toplamda 250 kadın sığınmacı yararlanmış durumda." diye konuştu.

Ak, göçmenlere yönelik Türkçe dil kurslarının da verildiğini ifade ederek, "Onların daha insani koşullarda hayatlarına devam etmesi ve uyum sürecinin hızlanması için bizler üstümüze düşeni yapmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği önderliğinde dezavantajlı bireylerin istihdamı için hayata geçirdikleri İSKEP'ten şu ana kadar bin 500 vatandaşın faydalandığını, bu çalışma kapsamında 2016'da 140 engelli kursiyere bilgisayar ve telefon fotoğrafları eğitimi verildiğine vurgu yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.