Ankara

Bursa'da toplu açılış töreni

17:21 05 Nisan 2017
Bursa'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birisi çıktı, ne diyor? '16 Nisan'da evet çıkarsa bunları İzmir'e kadar kovalar, denize dökeriz' diyor. Ya senin haddine mi, önce terbiyeni takın, ahlaksız. Seni Samsun'a çıkarmaz benim Samsunlu kardeşim. Sen Sivas'a giremezsin bu kafayla Amasya'ya giremezsin, Ankara'dan geçemezsin. Sen kimi İzmir'den denize döküyorsun? Sen bu ülkenin 'evet' diyen evlatlarını ne zamandan beri bir Yunan gibi görmeye başladın, aynaya bak, aynaya." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5,5 aylık bir aranın ardından tekrar Bursa'ya geldiğini belirterek, Bursa'yı özlemek için birkaç ayın bile çok uzun olduğunu ifade etti.

Şair Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Bursa'da Zaman şiirinden, "Ovanın yeşili göğün mavisi ve mimarilerin en ilahisi, bir zafer müjdesi burada her isim, sanki tek bir anda gün, saat, mevsim, yaşıyor sihrini geçmiş zamanın, hala bu taşlarda gülen rüyanın, güvercin bakışlı sessizlik bile, çınlıyor bir sonsuz devam vehmiyle" mısralarını okuyan Erdoğan, Bursa'nın Orhan Gazi döneminden beri daima bu toprakların, bu milletin zafer müjdecisi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa, bugün de 16 Nisan'da kavuşacağımız yeni yönetim sisteminin müjdecisi olmaya hazır mı? Maşallah, Bursa, 16 Nisan'da şanlı tarihine yakışır bir oranla 'evet' demeye hazır mı? Bursa, 16 Nisan'da rekor evet oranıyla bir kez daha kurucu şehir vasfını göstermeye hazır mı?" diye sordu.

"Sizlerin 'boş küp çok inler' diye güzel bir sözü var." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ana muhalefetin başındaki zat ve avaneleri de işte bu şekilde sürekli inliyorlar ama içi boş. İçi boş, çünkü bunlar adeta bir yalan makinesi, inlerken de saçmalıyorlar, zırvalıyorlar. Birisi çıktı, ne diyor? '16 Nisan'da evet çıkarsa bunları İzmir'e kadar kovalar, denize dökeriz' diyor. Ya senin haddine mi, önce terbiyeni takın, ahlaksız. Seni Samsun'a çıkarmaz benim Samsunlu kardeşim. Sen Sivas'a giremezsin, bu kafayla Amasya'ya giremezsin, Ankara'dan geçemezsin. Sen kimi İzmir'den denize döküyorsun? Sen bu ülkenin 'evet' diyen evlatlarını ne zamandan beri bir Yunan gibi görmeye başladın, aynaya bak, aynaya. Genel Başkanları çıkmış bu tür ifadelerin doğru olmadığını söylüyor, ey Kılıçdaroğlu, senin şu anda bir genel başkan olarak yapmak gereken ne biliyor musun, onu da öğreteyim sana, kesin ihraç talebiyle böyle bir adamı partide barındırmamak, hemen ihraç etmek. Eğer bu ülkede 'hayır' diyen senin için ne kadar saygınsa 'evet diyen de o kadar saygın olmalıdır, demokrasi bu. Sana bir de demokrasi dersi verecek değilim Bursa'da ama ne dersen de."

Bursa ziyareti öncesinde Ankara'da muhtarlarla bir araya geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtarlarla bir toplantım oldu, hani dedi ya '17 Nisan'da çıkarır bir kararname, tüm muhtarlıkları kapatır' yani bir muhtar nasıl muhtar oluyor bundan dahi haberi yok. Bir defa muhtar neyle gelir? Seçimle gelir, muhtarların teminatı nedir? Cumhurbaşkanının teminatı neyse, muhtarın teminatı da odur. Anayasal güvence altındadır, yasal güvence altındadır. Yani cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle muhtarlar gelmiyor. Nasıl geliyor? Yasal olarak biz nasıl sandıktan geliyorsak, muhtarlar da sandıktan geliyor. Ama ana muhalefetin başındaki zat bunu da bilmiyor." diye konuştu.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.