Ankara

"Sistem değişikliği ekonomiye sıçrama yaptırır"

11:49 12 Nisan 2017
"Sistem değişikliği ekonomiye sıçrama yaptırır"

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, halk oylamasıyla ilgili, "2002 sonunda başlayan hızlı yürüyüşümüz, sistem değişikliği ve güçlü lider sayesinde artık hızlı tempolu bir koşuya dönüşecek." açıklamasında bulundu.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, son 15 yılda Türkiye’nin hızlı bir kalkınma trendi yakaladığını ifade etti.

Ekonomideki güçlenmenin toplumun refahına ve ülkenin dış politikadaki etkinliğine de büyük katkı sağladığını kaydeden Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin dünyada önemli bir ekonomik güç, her alanda çekinilen önemli bir küresel aktör ve dış yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi haline geldiğine işaret etti.

Aydın, 16 Nisan halk oylamasında "evet" çıkması halinde Türkiye ekonomisinin şaha kalkacağını ve asıl sıçramayı gerçekleştireceğini savundu.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine cumhurbaşkanlığı sistemi ve “güçlü lider” ile ulaşılacağını kaydeden Aydın, "Anayasa değişikliği ile gerçekleştireceğimiz sistem değişikliği güçlü lider müessesini getirecek, o da lider Türkiye’yi. Yeni sisteme geçişle milletin seçtiği irade tüm vesayetlerden kurtulurken, bürokratik engeller ortadan kalkacak, hızlı karar alma süreci başlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin hak ettiği yeri alması için bu sistem değişikliğinin hayati önem taşıdığına dikkati çeken Aydın, "Ben 2023 ve 2071 vizyonundan heyecanlanan bir iş adamı olarak tüm vatandaşlarımızı, 16 Nisan’da bu sistem değişikliğine hep birlikte ‘evet’ diyerek, bu yeni çağı kendi ellerimizle başlatmaya çağırıyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.