Ankara

15 Temmuz şehitleri başkentte anılacak

11:23 09 Mayıs 2017
15 Temmuz şehitleri başkentte anılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında şehit olanların çeşitli program ve etkinliklerle anılması kararı alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki Meclis toplantısında, kent gündemine ilişkin maddeler görüşüldü.

Toplantıda, Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü olarak resmileşen 15 Temmuz'da, başta 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olmak üzere, belediyenin uygun göreceği yerlerde anma törenlerinin yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı görüşülerek karara bağlandı.

Meclis üyelerinin öneri yazısında, 15 Temmuz 2016 gecesi verilen demokrasi mücadelesine vurgu yapılarak, “Tarihe geçen bu kahramanca mücadelede canlarını feda eden şehitlerimizi anmak ve bu manada milletimizin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir” değerlendirmesinde bulunuldu.

Yazıda üyeler, 15 Temmuzla ilgili bilgilendirilmelerin yapılması, ses, video konferans düzenlemelerinin kurulması, programlara, anlamına uygun sanatçı ve gösteri gruplarının getirilmesi, törenlere katılacaklara ücretsiz kumanya dağıtılması, 15 Temmuz günü saat 06.00’dan 16 Temmuz saat 08.00’a kadar ücretsiz ulaşımın sağlanması ve fener alayı düzenlenmesini de istedi.

Başkanlık yazısının okunmasının ardından önerileri içeren yazı oy birliği ile kabul edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.