Ankara

"Gölün Yıldızları" büyüledi

10:18 14 Mayıs 2017
"Gölün Yıldızları" büyüledi

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, "Gölün Yıldızları" adlı Kafkas halk dansları topluluğunun gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Gölbaşı Kafkas Derneği'nce ilçedeki Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen gösteriyi Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Gökhan Koçak, Gölbaşı Kafkas Derneği Başkanı Tolga Gençer, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik, MHP Gölbaşı Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Ali İhsan Tunç ve çok sayıda davetli katıldı.

Koçak, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Kafkasya'da yaşayan Çerkesler'in tarihte yaşadığı zulüm ve sürgünlere değinerek, "Hükümetler arasında anlaşmazlıklar olabilir. Ama halklar arasında olamaz. Zaten o dönemin ihtilali ile beraber çarlık Rusya'sı yerle bir olmuş ve çarların hepsi gerekli cezayı almışlardır." dedi.

Çerkes'lere yönelik zulmün unutulmayacağını belirten Koçak, "Aradan uzun yıllar geçti ama bu dava kıyamete kadar unutulmayacak ve unutturulmayacak. Uluslararası arena, Birleşmiş Milletler ve insan hakları savunucularının da bu işe el atmasını ve bu davanın en güzel şekilde mana aleminde yer bulmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Gençer de Derneklerinin amacının Kafkas çocuklarına kendi kültürünü tanıtmak olduğunu anlatarak, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Programda, "Gölün Yıldızları" adlı Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.

Katılımcıların büyük beğenisini toplayan ve davetlilerin de eşlik ettiği gösterinin yanı sıra programda sergilenen Kafe, Şeşen, Gorski, Apsuva, Ziyabiy gibi oyunlar ilgi gördü.

Programın sonunda Gençer, Koçak'a plaket taktim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.