Ankara

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

14:20 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Çubuk, Kızılcahamam ve Kahramankazan ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Çubuk'taki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet Mensur Toprak'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toprak, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da, ilk bağımsızlık meşalesini yakan ve devam ettiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, bu günü gençlere armağan ettiğini anımsattı.

19 Mayıs'ta yakılan meşalenin gençlere emanet olduğunu vurgulayan Toprak, "Sevgili gençler bizler de sizlere güveniyoruz. Vatanımızı ve bayrağımızı sonsuza değin koruma görevinin sizlere emanet edildiği bilincini taşıyoruz." dedi.

Törende şiirler okundu ve yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

- Kızılcahamam

Rıza Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney ve Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, salondaki öğrencilerin ve törene katılanların bayramını kutladı.

Törende, şiirler okundu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

- Kahramankazan

Kahramankazan'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Milli Egemenlik Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Kahramankazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam eden kutlamada, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Etkinlikte, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri de okundu.

Öğrencilerden İbrahim Erol, törende yaptığı konuşmada, Türk gençlerinin, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi bildiğini ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini anımsatan Erol, "Yine 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde biz gençler darbecilere ve ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan herkese şöyle haykırdık; Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız.'' dedi.

Törene Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ersel Yıldız, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.