Ankara

"Çinçin" bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları

16:57 24 Mayıs 2017
"Çinçin" bölgesindeki kentsel dönüÅŸüm çalışmaları

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yürüttükleri çalışmalarla Altındağ'da kavgasız bir dönüşüm gerçekleştiğini belirterek, "Kavgasız, gürültüsüz, sıkıntısız, problemsiz bir dönüşüm gerçekleştirdik. Altındağ'ın birçok bölgesinde bu tür yıkımlar yapılıyor ve kavga gürültü yok." dedi.

Tiryaki, basın mensuplarına Ankara'nın en sorunlu bölgelerinden biri olan Çinçin semtinden Gültepe'ye kadar uzanan kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı bölgeleri gezdirdi.

2005'ten bugüne kadar binlerce gecekondunun yıkıldığını anlatan Tiryaki, "Bu bölgede 50 binden fazla gecekondu belediye tarafından yıkıldı. Gültepe Mahallesinde de 3 bin 200 gecekondu binası yıkıldı." şeklinde konuştu.

Tiryaki, dönüşüm çalışmaları kapsamında bilgi vererek şöyle devam etti:

"Kavgasız, gürültüsüz, sıkıntısız, problemsiz bir dönüşüm gerçekleştirdik. Altındağ'ın birçok bölgesinde bu tür yıkımlar yapılıyor ve kavga gürültü yok çünkü dönüşüm konusunda Altındağ Belediyesi Türkiye'de çok farklı bir yol ve yöntem izliyor. Vatandaşlarımız, çok uygun koşullarda, parasız daire sahibi oluyor. Tapusu olmayan vatandaşın gecekondusu var ama hiçbir hakkı yoksa o insanlar da tahmin edemediğiniz, 15-20 bin lira gibi rakamlara ev sahibi oldular. Altındağ'da herkes ev sahibi oldu, kimse başka yerlere gönderilmedi."

- "Hem fiziki hem sosyal zihniyet deÄŸiÅŸtiriliyor"

Tiryaki, Gültepe Mahallesinin eski fotoğraflarını göstererek, "Altındağ Kültür Sarayı, bir kültür, toplantı, yemek, düğün salonu amaçlı yapıldı. Eski resimlerde görülen bu araziler, tamamen mülk sahiplerinden satın alınarak yapıldı. Buralar belediyenin mülkü değil. Şu anda Ankara'da protokolden, bürokratlardan, iş adamlarından herkes artık bu salonları kullanıyor. Her kesimden insanlara hizmet sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca anaokulu, kreş gibi halkın istifadesine sunulacak çalışmaların açılışının bu sene içinde yapılacağını anlatan Tiryaki, "Yüzme havuzu, müftülük binası ve emniyet müdürlüğü binası ve küçücük bir mahalle mescidi yaptık. İki üniversite öğrenci yurdunu eylül ayında açıyoruz. Bir taraftan da kamu binaları yapıyoruz, böylece bir mahallenin, hem fiziken hem de sosyal zihniyet olarak değiştiriyor ve dönüşümünü gerçekleştiriyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.