Ankara

Dünya Tütünsüz Günü

15:41 31 Mayıs 2017
Dünya Tütünsüz Günü

Sağlık Bakanlığı tarafından, Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğünün koordinasyonunda "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için Gençlik Parkı'nda yürüyüş yapıldı.

Ankara Vali Yardımcısı İsmail Küreci, yürüyüşün ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigarayla mücadelede Türkiye'de son yıllarda ciddi mesafe alındığını belirterek, öncelikli hedeflerinin gençleri sigaradan korumak olduğunun altını çizdi.

"Dünya Tütünsüz Günü" etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşle kamuoyunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Küreci, gençlere sigaradan uzak durmalarını, sigara içenlere de bir an önce bırakmalarını tavsiye etti.

Küreci, 20 yıllık tiryakiliğin ardından sigarayı bıraktığını söyleyerek, irade ve isteğin öneminin altını çizdi.

Sigarayı bıraktıktan sonra hayatında pek çok şeyin değiştiğini ifade eden Küreci, sigara kullanırken merdiven çıkmakta zorlandığını, yürürken nefes nefese kaldığını, sigarayı bıraktıktan sonra ise nefes aldığını hissetmeye başladığını anlattı.

Ankara Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Doğan Akdoğan da, gençlere tütünün ve sigaranın zararlarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak için etkinliği düzenlediklerini söyleyerek, önceliklerinin gençlerin sigaraya başlamasının engellenmesi olduğunu aktardı.

Sigarayı bırakmak isteyenler için Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün uygulamalarının olduğunu belirten Akdoğan, sigarayı bırakmak isteyenlerin "ALO 171 Sigara Bırakma Hattı"nı arayarak veya Halk Sağlığı Müdürlüğüne müracaat ederek ücretsiz olarak yardım alabileceklerini vurguladı.

Akdoğan, dünyada her yıl 8 milyonun, Türkiye'de de 100 binin üstünde insanın tütün bağımlılığına bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

Yürüyüşe Dünya Sağlık Örgütünden temsilciler, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi personeli de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.