Ankara

Gölbaşı'nda 475 girişimci sertifika aldı

14:49 03 Haziran 2017
Gölbaşı'nda 475 girişimci sertifika aldı

Gölbaşı'nda düzenlenen kurslarda son bir yılda 475 girişimcinin sertifika aldığı bildirildi.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GESO) tarafından KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarını başarılıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için GESO sosyal tesislerinde tören düzenlendi.

Gölbaşı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar düzenlenen kursların ardından sertifikasını alan girişimcilerin farklı illerde yaşadıklarını, devletin KOSGEB üzerinden sağladığı hibelerde pek çoğunun iş yeri açtığını söyledi.

Son bir yılda düzenledikleri kurslara 500 kişinin katıldığını belirten Albut, bunlardan 475'inin girişimcilik sertifikası aldığını kaydetti.

Kursiyerlerden bilgisayar mühendisi Arslan Barış Sağlam da dünyada 17,5 milyar dolar piyasa hacmi bulunan evcil hayvan sektörü için kedi kumu üretmeyi planladığını dile getirdi.

Türkiye'de ürünün çıkarıldığı Ordu bölgesine gidip araştırma yaptığını anlatan Sağlam, "Yüzde 100 yerli ürün yapmak adına iş fikri geliştirince bilgisayar mühendisliğimi bir köşeye koyup ticaret tarafında çalışmalara başladım. Daha sonra KOSGEB desteği için başvuruda bulundum. Burada da uygulamalı kursa katıldım. KOSGEB iş planımızı gördükten sonra bize yatırım yapmaya karar verdi. Biz de markamızı geliştirmeye başladık." dedi.

KOSGEB Sincan Şube Müdürü Hacı Murat Elyürek'in de katıldığı törende kursiyerlere belgeleri verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.