Ankara

"Milli İrade ve Kardeşlik" yarışması sonuçlandı

16:41 12 Haziran 2017
"Milli İrade ve Kardeşlik" yarışması sonuçlandı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesince (AYBÜ) düzenlenen "Milli İrade ve Kardeşlik" temalı öykü deneme ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

AYBÜ'de "Milli İrade ve Kardeşlik" temalı öykü deneme ve şiir yarışması gerçekleştirildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Zeynep Tek, Kamil Karasu, Hanife Alaca'nın jüriliğini yaptığı yarışmada, öğrenciler, 15 Temmuzla ilgili duygu ve düşüncelerini kaleme aldı.

Yarışmada, hikaye dalında "Elhamdulillah Serkan" isimli eseriyle Esra Togay, şiir alanında "Özdeki Kuvvet" isimli eseriyle Sevgi Çevik, deneme dalında ise "Kardeşçe" isimli eseriyle Zeynep Süslü birincilik ödülüne layık görüldü.

Dereceye girenlere ödülleri, AYBÜ Esenboğa Külliyesinde düzenlenen törenle verildi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vatanını, milletini seven herkesin net bir tavır koyduğunu belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi ve sonrasında demokrasi nöbetleriyle görevini yerine getirdiğini aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Halkımızla beraber bizler de AYBÜ olarak ilk günden son gününe kadar demokrasi nöbetlerindeydik. Üniversitemizde 15 Temmuz'u unutturmamak için birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz 'Milli İrade ve Kardeşlik' temalı yarışmada öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini aktarmasını ödüllendirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.