Ankara

CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

13:50 30 Haziran 2017
CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşe eşlik ederken kalp spazmı geçiren Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İstanbul'a sevk edildi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 16. gününe Sakarya'da devam ediyor.

Aşırı sıcak altında devam eden yürüyüş sırasında kortejde bulunan Aydın Milletvekili Yıldız'ın kalp spazmı geçirdiği belirtildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Çelebi, Yıldız'ın göğüs sıkışması nedeniyle hastaneye geldiğini, ilk müdahale yapıldıktan sonra Yıldız'ın koroner yoğun bakıma alındığını ifade etti.

Çelebi, yapılan tahliller ve bazı değerlerin yüksek çıkması nedeniyle Yıldız'a anjiyo yapıldığını kaydederek, "Yapılan anjiyoda ana damarlardan birinde tama yakın tıkanık olduğu tespit edildi, stent veya bypass önerildi. Uzun süreli olmayacağından bypass ağırlık kazandı. Ancak hasta burada bypass olmak istemedi. İstanbul'a sevkini istedi." diye konuştu.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü de Sağlık Bakanlığı'nın Yıldız ile ilgili tüm tedbirlerin aldığını belirterek, "Yapılması gereken her şeyi yaptık. Hastaya anjiyo yaptık ancak hasta İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesi'ne sevkini istedi. Yıldız, Atatürk Stadı'ndan ambulans helikopterle İstanbul'a gitti." dedi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Yıldız'ın yürüyüş esnasında yanlarına gelerek bir sancısı olduğunu söylediğini aktararak, "Yıldız'ı vakit kaybetmeden Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirdik. Buradaki doktor arkadaşlar yakından ilgilendiler. Şimdi kendisinin ve ailesinin isteğiyle İstanbul'daki bir hastaneye sevk edilecek. Çok korkulacak bir sağlık durumu yok. Hem hastanemiz hem de ilgililer çok yakın ilgi gösterdiler. Yıldız'ın tek üzüntüsü yürüyüşün bundan sonraki kısmına katılamayacak olması." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.