Ankara

Beypazarı'da engelliler poliklinik hizmete girdi

09:19 04 Temmuz 2017
Beypazarı'da engelliler poliklinik hizmete girdi

Beypazarı Devlet Hastanesinde, engellilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince kurulan engellilere özel poliklinik hizmete girdi.

Beypazarı Devlet Hastanesinde, Engellilere Özel Poliklinik Hizmeti ile Engelsiz Erişim Projesi kapsamında oluşturulan poliklinikte hasta kabulüne başlandı.

Hastane Başhekimi Kudret Çelik, yaptığı açıklamada, engelliler için özel dizayn edilen poliklinikle engelli sağlık hizmetlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hastaneye müracaat eden engelli hastaların, görevliler tarafından karşılandığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Hasta karşılama elemanı tarafından karşılanan engelli vatandaşlar, polikliniklere yönlendiriliyor ya da bu görevliler tarafından götürülerek muayeneleri sağlanıyor. Hastanede 9 personel işaret dili eğitimi almış ve konu ile ilgili sertifikasyon sınavına girmişlerdir. Görme engelli hastalar içinde muayene sonu tahlil sonuçları tedavi için dizilen altyazı Braille alfabesiyle hazırlanmıştır. Fiziksel ve teknik koşulları iyileştirilmiş, engellilere göre tasarımı yapılmış özel polikliniklerde muayene imkanı sunularak, engelli vatandaşlarımıza sağlık hizmeti eşit şekilde vermek ve bu konuda toplum bilincini oluşturmak üzere çalışmalar halen sürdürülüyor. Burada amacımız, engelli hastalar için hizmete, engelsiz erişimdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.