Ankara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:59 11 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz şehidi Murat Alkan kabri başında anıldı.

İlçe mezarlığındaki anma törenlerinde konuşan Kaymakam Sedat Yıldırım, "Hain bir kalkışmanın birinci yılında bugünü Milli Birlik ve Demokrasi günü olarak her yıl icra edeceğiz’." dedi.

Bir topluluğun millet olması için belli bir geçmişinin, tarihinin ve kültürünün olması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "Türk milleti çok köklü bir tarihe sahiptir, tarihteki en büyük özelliğimiz, bağımsızlık sevdalısı olmamızdır. Bağımsızlığımız için çok ağır bedeller ödemişiz. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, halkın iradesine bir kalkışma adeta bir terör saldırısı yapıldı, uçak bizim, silah bizim, kurşunu yiyen de bizim evlatlarımız. Bu bir terör saldırısıdır." dedi.

Belediye Başkanı Ferda Polat da 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andı.

Daha sonra Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Alkan’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra camilerde mevlit programları düzenlendi, şehit yakınları ziyaret edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.