Ankara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

13:15 12 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, Ankara’nın Çubuk ilçesinde "demokrasi nöbeti" tutulmasına başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, Çubuk ilçesindeki Atatürk Parkı'nda "15 Temmuz" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın serginin açılışını yapmasının ardından çok sayıda vatandaşın da katılımıyla gece saatlerinde "demokrasi nöbeti" tutuldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda katılımcılara çeşitli yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Nöbet sırasında ellerindeki Türk bayraklarını sallayan katılımcılar, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyonu izledi.

Çubuk Müftüsü Muharrem Genç'in de darbe girişiminde şehit olan 249 şehit için dua ettiği etkinlikte konuşan Kaymakam Çenet, "Allah'ın izniyle bu ülke ayakta durdukça kıyamete kadar 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız, bu törenleri yapacağız." dedi.

Başkan Acehan da 15 Temmuz'un milletin iradesine, seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı yapılan bir darbe teşebbüsü olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz gecesi milletin tıpkı Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Demokrasi nöbetine Çenet, Acehan ve Genç'in yanı sıra AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, belediye başkan yardımcıları, çeşitli kurumların yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından sona eren ve her gün akşam başlayıp gece saatlerine kadar sürecek nöbet, 16 Temmuz sabahı sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.