Ankara

Geleceğin sinemacıları yetişiyor

13:01 04 Ekim 2017
Geleceğin sinemacıları yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının Mersin'deki sinema kampında, geleceğin sinemacılarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre gençlere, Mersin'deki Silifke Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı'nda film yapımı ve yönetmenlikten oyunculuğa, senaryo yazımından kurgu ve montaj tekniklerine kadar birçok alanda uygulamalı sinema eğitimi veriliyor.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sinema kampı, insanı merkez alarak, gençlerin sinema, tiyatro, edebiyat, fotoğraf ve müzik gibi sanat alanlarında ilerlemesini amaçlıyor. Kampla gençlerin yeteneklerini geliştirmesi, tarihi ve kültürel mirasın aktarılmasında sinemanın önemini kavramaları ve bu amaçla gerçekleştirilecek özellikle belgesel, kısa film ve klip gibi sanatsal eserler üretmeyi hedefleyen bir ekibin parçası olmaları amaçlanıyor.

Katılımcı gençler, film yapımı ve yönetmenlik, kamera önü oyunculuk, sinema ve sahne sanatları, senaryo yazım ve teknikleri, yazarlık, sinematografi ve görüntü yönetmenliği, kurgu ve montaj teknikleri, darama, kişisel gelişim ve diksiyon alanlarının yer aldığı müfredata tabi tutulacak.

Yaklaşık 4 bin gencin başvuru yaptığı kampa alım yapılırken, özellikle üniversitelerin radyo, televizyon, sinema bölümleriyle konservatuvarların sahne sanatları ve müzik bölümlerinde öğrenim görenlerle bu bölümlerden mezunlar tercih edildi. Seçilen 120 gencin katılım sağladığı kampın ilk dönemi, erkekler için 27 Temmuz-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine katkı sağlamak, sinemada kariyer yapmak isteyen 18-25 yaş aralığındaki gençlere yönelik düzenlenen ve kadınlar için 23 Eylül'de başlayan sinema kampı, 27 Ekim'de sona erecek.

Eğitim programı sonunda sinema kampı boyunca yapılan uygulama ve çekimler, yaşanan deneyimler Gençlik ve Spor Bakanlığının internet ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.