Ankara

Yenimahalle'nin arşivleri dijitalleşiyor

13:10 26 Ekim 2017
Yenimahalle'nin arşivleri dijitalleşiyor

Yenimahalle Belediyesi, daha hızlı hizmet anlayışıyla Mali Hizmetler ve Hukuk İşleri müdürlüklerinin arşiv sistemini yeniledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, daha önce İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşiv sisteminin yenilendiği anımsatılarak, yeni sistem ile yer tasarrufu yaparak daha çok evrakın arşivlenmesinin sağlanacağı belirtildi.

Açıklamada, ray üzerinde ön öne ve arka arkaya gelen, sıralı, azami yüklemeye dayanıklı, soğuk haddelenmiş CRS çelik sac levhalardan imal edilen dolaplardan oluşan sistemin, aynı zamanda arşivin daha uzun ömürlü olmasına da imkan tanıyacağı kaydedildi.

- "Yaklaşık 350 bin arşiv dosyası dijital ortama aktarıldı”

Yeni arşiv odasını gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni sistemle 15 yıllık evrakın arşivlenebileceği yerin açıldığını ve bu sayede tasarruf sağladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 350 bin arşiv dosyası dijital ortama aktarıldı. Dijital arşivimizde hangi dosyanın hangi dolapta olduğu gruplandırıldı, arşiv dolapları numaralandırıldı. Böylece işlem görecek dosyalara anında ulaşım sağlanarak vatandaşın işlemleri hızlandırıldı. Kolaylık sağlayan bir sistem. İnşallah Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün arşiv sistemi de yenileyeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.