Ankara

Polatlı’da tarihi yerler tanıtılıyor

16:20 27 Ekim 2017
Polatlı’da tarihi yerler tanıtılıyor

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç, yaptığı açıklamada, Polatlı’nın değerlerinin tanıtımında önemli yol aldıklarını belirtti.

Polatlı Belediyesi Tanıtım Merkezinin konuğu olan Ayaş ve Elmadağ’dan gelen 250 kişilik öğrenci grubu, Gordion Müzesi, Frig Kralı Midas’ın Tümülüsü, Duatepe ve Sakarya Zaferi Anıtı ile müzesini gezdi.

Ankara şehir merkezindeki okullardan sonra çevre ilçelerden de gelen grupları Polatlı’da ağırladıklarını vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Polatlı Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya'nın valilik nezdinde yaptığı girişimler sonunda Ankara’nın merkez ve çevre ilçelerinden öğrenci grupları burayı ziyaret etmekteler. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Alican Kılıç'ın da gayretleri ve valilikten gelen Polatlı’nın tarihi alanlarının gezilmesi talimatı gereği çevre ilçelerden de öğrenci gruplarımız gelmektedir. Yakın zamandaki en büyük öğrenci grubumuz komşu Ayaş ilçemizden geldi. Bu Polatlı tarihi alanların tanıtım gezisine Ayaş Milli Eğitim Müdürü, öğretmen ve öğrenci grupları büyük istekle geldiler. Bizler de onların gelmesinden çok mutlu olduk. Yeni yetişen gençlerimiz binlerce yıllık tarihimizi bölgedeki Frig medeniyetinin başkenti Gordion’da, yakın tarihimizin dönüm noktası Sakarya Zaferi'ni Duatepe’de, Kartaltepe, Sakarya Şehitliğini görme imkanı buluyorlar."

Geziye, Polatlı Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, Ayaş Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.