Ankara

Şehir Araştırmaları Kütüphanesi yurt dışında tanıtıldı

11:54 02 Kasım 2017
Şehir Araştırmaları Kütüphanesi yurt dışında tanıtıldı

Pursaklar Belediyesi Şehir Araştırmaları Kütüphanesi, yurt dışında tanıtıldı.

Pursaklar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından yürütülen "Herkes İçin Kütüphane Projesi" ile il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanesinde köklü değişim ve gelişimin harekete geçirilerek bölgelerindeki vatandaşlar için birer cazibe merkezi haline gelmelerinin öngörüldüğü ifade edildi.

Proje ile yerel yönetim kütüphanelerinin bölgelerindeki vatandaşlar için birer toplum merkezi haline gelirken, aynı zamanda kadınların, yaşlıların, gençlerin, işsizlerin, engellilerin ve kırsal kesimlerde yaşayanların hayatlarının kolaylaştırılması hedeflendiği aktarılan açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından ilki temmuz ayında Polonya'ya, ikincisi ise ekim ayı sonunda Moldova'ya yapılan ziyaretlerde kütüphanelerin ziyaret edilip tecrübe paylaşımı yapıldığı kaydedildi.

Bu gezilere katılma hakkı elde eden Pursaklar Belediyesi Şehir Araştırmaları Kütüphanesi sorumlusu Ahmet Tüfekçi'nin, Moldova'daki kütüphaneleri ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Program kapsamında Moldova'daki çeşitli kütüphaneleri ziyaret eden 80 kişilik heyet, yerel yöneticiler ve kütüphane çalışanları ile temas kurup Moldova'daki Novateca Programı üyesi kütüphaneler arasında işbirliği alanları üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Geziye katılanlar için Moldova'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gagavuzya da ziyaret edildi. Bu bölgedeki yerel yöneticiler ve kütüphaneciler, Türkiye'den giden heyeti coşkuyla karşıladı. Ziyaretin finali ise Kişinev'de Türk ve Moldova kütüphanecilerinin ortak toplantı yaparak gelecek yıllarda yapabilecekleri işbirliği konularını görüşmüşler ve karşılıklı iyi niyetlerini ifade etmesiyle sona erdi. Türkiye'den giden heyet Ankara'ya döndü."

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje direktörü Prof. Dr. Emin Küçük, bu tür yoğunlukta bir ziyaretin Türk kütüphanecilik tarihinde ilk kez gerçekleştiğine dikkati çekerek, başarılı çalışmalarını gördükleri kütüphanecilere bu fırsatı sağladıkları için çok mutlu olduklarını, yurt dışı kardeş projelerle bu tür faaliyetlerin devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan, "Herkes İçin Kütüphane Projesi" kapsamında Pursaklar Belediyesi Şehir Araştırmaları Kütüphanesi'nde vatandaşların e-devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacakları, bilgisayar ve internet kullanımı, kişisel gelişim, ofis programları, güvenli internet kullanımı, özgeçmiş hazırlama, velilere ödev hazırlama gibi konularda ücretsiz eğitim verildiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.