Ankara

Nezaket okulunda drama eğitimi

17:02 02 Kasım 2017
Nezaket okulunda drama eğitimi

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulu Ayyıldız Şubesi öğrencileri, Kızılay Haftası'nda aldıkları drama eğitiminde renkli görüntüler oluşturdu.

Pursaklar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada. Pursaklar Belediyesi nezaket okullarında 4 ile 6 yaş arasındaki çocuklara adab-ı muaşeret kurallarının öğretildiği ifade edildi.

Bu eğitimleri tiyatro, orta oyunu, drama gibi sanatsal faaliyetlerle destekleyen eğitmenlerin, çocukların düş gücünü geliştirmeye katkı da sunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kızılay Haftası'nda öğrencilere Nezaket Okulunda drama eğitimi verildi. Bu özel eğitimler çocukların sanatçı ruh taşıyan bireyler olarak yetişmesinde büyük rol oynuyor. Önemli bir öğrenme yöntemi olan drama aracılığıyla çocuklar, olayları ve bunların arasındaki bağlantıyı kolayca öğrenebiliyor. Bu da çocukların problem çözme yeteneğini geliştirerek beceri kazanmasını sağlıyor. Uzmanlar, drama ile çocukların kendilerini daha iyi tanıdığını ve özgüven kazandıklarını belirtiyor. Ayrıca çocukların özel ilgi alanlarının tespit edilmesine de yardımcı olan drama ile öğrencilere yeni bir bakış kazandırılıyor. Çocukların aldığı eğitimleri aileler de takdir ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.