Ankara

Çubuk'ta çocuk trafik eğitim parkı açıldı

17:11 02 Kasım 2017
Çubuk'ta çocuk trafik eğitim parkı açıldı

Çubuk ilçesinde Çocuk Trafik Eğitim Parkı, törenle hizmete açıldı.

İlçeye bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi Ortaokulu bahçesine Çubuk Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı kuruldu.

Parkın açılışında konuşan Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, çocuklara trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında ilçede yaşanan trafik kazalarına da dikkati çeken Çenet, "Parkur gerçekten okula bir renk katmış. Bu köyün öğretmenleri oluşturdukları parkur ile bu işin ciddiyetinde olduklarını gösteriyor. Ben okul müdürümüzü takdir ve tebrik ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise hem özel hem de iş hayatında trafik kurallarına büyük önem verdiğini ifade ederek, öğrencilerin de öğrendiklerini bundan sonraki hayatlarında tatbik etmesini istedi.

Okul Müdürü Zafer Alparslan Yılmaz da projede kendilerine destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Belediyesi ve Ankara Valiliği Çocuk Dostu Şehir Projesi yetkililerine teşekkür etti.

Trafik eğitim parkının ardından okula yeni yaptırılan 2 bin kitaplıklı kütüphanenin de açılışı yapıldı. Açılış sonrası minik yazar Yazel Zehra Demir yazdığı hikayelerden oluşan kitabını imzaladı.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Karakuş ve Zeki Metin, Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tam Türk, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Abdullah Esre, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Trafik eğitim parkında 5 akülü araba, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri ve trafik levhaları bulunuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.