Ankara

Başkentte "Dünya Diyabet Günü" etkinliği

13:22 12 Kasım 2017
Başkentte "Dünya Diyabet Günü" etkinliği

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce, "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" öncesi, diyabetle ilgili toplumsal farkındalık sağlamak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Eskişehir Yolu üzerindeki "Gerçek İstanbul Sosyete Pazarı" önünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara, gebelik diyabeti, şeker hastalığının takibinde kullanılan hemoglobin A1c testi ve diyabetik ayak ile ilgili bilgiler verildi.

Etkinlik sırasında vatandaşların tansiyonunu, kan şekeri düzeyini ve beden kitle indeksini ölçen uzmanlar, daha sonra diyabet hastalığını ve belirtilerini anlattı.

Vatandaşlara, diyabetli bireylerin yaptırdığı hemoglobin A1c test sonucunun yüzde 7'nin altında tutulmasının önemine dikkat çekmek amacıyla, 7 rakamının vurgulandığı "7 Soruda Diyabet" başlıklı kartlar ve "7 Maddede Tip 2 Diyabetten Korunma Yolları" baskılı çantalar verildi.

- "Hastalar son dönemde başvuruyor"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Ana Bilim Dalı uzmanlarından Doktor Murat Cinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada obeziteyle birlikte diyabetin de her geçen gün arttığını belirtti.

Cinel, insanların diyabetin son döneminde doktorlara başvurduklarını belirterek, ailesinde diyabet olan 45 yaşını geçmiş kişilerin hiçbir sıkıntıları olmasa dahi açlık kan şekerlerine baktırmalarını önerdiklerini ifade etti.

Diyabetten korunmada hareketsiz yaşam tarzından uzak durmanın ve düzenli egzersiz yapmanın önemine vurgu yapan Cinel, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının da kan şekeri kontrolüne katkı sağlayacağını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.