Ankara

AK Parti Ağrı 6. Olağan İl Kongresi

15:57 03 Aralık 2017
AK Parti Ağrı 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "81 vilayetiyle, 780 bin kilometrekare toprağıyla bu vatanın tek bir karışına, kimseye el uzattırmayız. Kim ki bu yola tevessül ederse işte Tendürek'te F-16 oluruz, Cudi'de F-16 oluruz, Gabar'da F-16 oluruz, Bestler Dereler'de F-16 oluruz, üstüne üstüne ineriz." dedi.

Erdoğan, Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Ağrı 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bayrağın rengini şehidin kanından aldığını, hilalin bağımsızlığı, yıldızın da şehidi ifade ettiğini belirterek, "Bizim bundan başka asla bir bayrağımız söz konusu değil. Bu bayrak hepimizin sembolüdür." diye konuştu.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" anlayışından hareket ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, "Öyleyse tek vatan diyoruz. 81 vilayetiyle, 780 bin kilometrekare toprağıyla bu vatanın tek bir karışına, kimseye el uzattırmayız. Kim ki bu yola tevessül ederse işte Tendürek'te F-16 oluruz, Cudi'de F-16 oluruz, Gabar'da F-16 oluruz, Bestler Dereler'de F-16 oluruz, üstüne üstüne ineriz." ifadesini kullandı.

"Tek devlet" ilkesine de işaret eden Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bizim başka bir devletimiz yok. Yok paralel devletmiş, yok şöyle devletmiş, böyle devletmiş. Yok böyle bir şey." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet" ilkesine sıkı sıkıya sahip çıkıldığı takdirde Türkiye'yi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyacak hiçbir fani güç tanımadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yularını şu veya bu yabancı güce teslim etmiş hiçbir yapının, hiçbir kişinin bizlere faydasının dokunması mümkün değildir. Açık konuşuyorum, adeta parasını verenin tepe tepe kullandığı bir katiller sürüsüne dönüşen PKK'nın ülkemizle ve milletimizle uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur. Ülkemizde, benim Kürt kardeşlerimin kendilerini temsil etmek için terör örgütlerine, bölücü zihniyetli partilere de ihtiyacı yoktur. Onlar kendi kendilerini temsil ederler. Nitekim de öyle ediyorlar. Mecliste, bürokraside, iş dünyasında ve her yerde Kürt kardeşlerim diledikleri gibi işlerini yapıyor, hayatlarını sürdürüyorlar.

Siyasi hayatım boyunca tüm vatandaşlarım gibi Kürt kardeşlerimin de ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarının çözümü için mücadele ettim. Hamdolsun, elimize imkan geçtiğinde de bu sorunların hepsini çözdük. Bugün ülkemizde artık hiç kimse kökeni, inancı, meşrebi, kültürü sebebiyle baskı altında olduğunu iddia edemez. Varsa böyle bir sıkıntısı olan doğrudan bize gelsin. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Bu anlayışla herkesin hakkını, hukukunu teslim etmeyi kendimize vazife biliyoruz. Artık böyle bir sorun olmadığı halde ısrarla Kürt kardeşlerimizi tahrik etmenin adı da ırkçılıktır. Biz her türlü ırkçılık gibi Kürt ırkçılığına da Türk ırkçılığına da karşıyız. Bu böyle biline. Çünkü bu ülke, bu vatan, bu devlet hepimizin. Aksini düşünen herkes, karşısında önce bizi bulur."

- "Kirli mendil gibi kaldırılıp bir kenara atılacaktır"

Geçmişte PKK eylemlerinin, ardından DEAŞ eylemlerinin karşısında dimdik duran milletin, darbe girişimine de kahramanca karşı koyduğunu aktaran Erdoğan, istiklal ve istikbale sahip çıkma konusundaki kararlığın 15 Temmuz'da gösterildiğini bildirdi.

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Suriye'de faaliyet gösteren YPG/PYD sanıyor musunuz ki oradaki Kürt kardeşlerimizin menfaati, hayrı, geleceği için çalışıyorlar. Asla. Böyle bir durum söz konusu değildir. Bu örgüt bugün şu devletin, yarın öteki devletin, beriki gün bir başka gücün oyuncağı olacak, sonunda da kirli mendil gibi kaldırılıp bir kenara atılacaktır. Suriye'de yıllarca kimlik dahi verilmeyen benim oradaki Kürt kardeşlerim, haklarını, hukuklarını elde edemedikleri zaman, onların hakkını, hukukunu Beşar Esed'e karşı bizzat savundum. 'Niye bunların kimliğini, pasaportunu vermiyorsunuz?' dedim, o iyi zamanlarımızda. Ama böyle bir derdi yoktu ki Esed'in."

Bu sorunların çözümü için defalarca Suriye yönetimine tavsiye ve telkinlerde bulunduklarına değinen Erdoğan, "Şundan emin olunuz, Suriye'de DEAŞ neyse YPG/PYD de odur. DEAŞ'ı kim kurdu, silahlandırdı, ülkeyi kana ve ateşe boğduysa bugün YPG/PYD'yi de onlar donatıyor, yönetiyor, yönlendiriyor." dedi.

Ağrı'da "Kara yüze is gerekmez" dendiğini anımsatan Erdoğan, bu örgütlerin birilerinin maşası olduğunu görmek için de uzun laflara gerek olmadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Suriyelilerin tek dostunun Türkiye olduğunu ifade etti.

- "Türkiye olarak bu oyunların hiçbirine düşmedik"

Suriye'dekine benzer bir krizin Irak'ta da yaşandığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün Kuzey Irak ülkenin en mamur bölgesi haline geldiyse bu Türkiye'nin verdiği destek sayesindedir. Ama onlar kendileri ve bölge için hiçbir faydası ve gerçekçiliği olmayan bir işe kalkışıp mevcut kazanımlarını da kaybettiler. Türkiye olarak hamdolsun bu oyunların hiçbirine düşmedik. Çukur eylemleriyle bir deneme yaptılar. Önce Kürt kardeşlerim, ardından da devletimiz bu bölücülere hak ettikleri dersi verdiler. Bugün ülkemize yönelik saldırılar karşısında yedi düvele meydan okuyabiliyorsak bunda Kürt kardeşlerimizin bölücülük senaryolarını yırtıp atmasının çok büyük payı vardır. Artık geleceğimize çok daha güvenle bakabiliyor, hedeflerimize ulaşma inancımızı çok daha güçlü şekilde ifade edebiliyoruz."

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.