Ankara

AK Parti Muş 6. Olağan İl Kongresi

18:17 03 Aralık 2017
AK Parti Muş 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayata geçirdiğimiz sessiz devrimlerle, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Hiç kimsenin diline, inancına, kültürüne karışmadık. Hiçbir vatandaşımızın hayat tarzından dolayı ötekileştirilmesine müsaade etmedik. 81 vilayetiyle ve 80 milyonuyla, 780 bin kilometre vatan toprağıyla tüm Türkiye'yi kucaklamanın gayreti içinde olduk." dedi.

Erdoğan, partisinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen Muş 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, AK Parti teşkilatlarının mensuplarını ve vatandaşları selamlayarak ve kongrenin hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak başladı.

"Yol üstünde duraram, men boynumu buraram, gelen geçen yolcudan men Muş'umu soraram." dizelerini okuyan Erdoğan, uzunca bir aranın ardından tekrar Muş'ta olmaktan ve dava arkadaşlarıyla hasret gidermekten büyük bahtiyarlık duyduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "AK Parti Muş İl Kongresi'nin şehrimiz için yeni bir direnişe, yeni bir dirilişe vesile olmasını diliyorum. Muş teşkilatımızda görev alan tüm kardeşlerime, görev emekleri, gayretleri ve fedakarlıkları için teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Muş teşkilatlarımızda vazife üstlenmiş tüm kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ahirete intikal etmiş olanlara Rabbim'den rahmet ve mağfiret diliyorum. Bugün görevi devreden dava arkadaşlarıma, ülkem ve partim adına teşekkür ediyor ve sancağı devralacak kardeşlerime de yüce Mevladan muvaffakiyetler diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan, içeride ve dışarıda kongreyi izleyen çok sayıda dava arkadaşlarının bulunduğunu ifade ederek, herkese teşekkürlerini sundu.

Muş'un yiğitlerin, kahramanların, Sultan Alparslan'ın şehri olduğunu belirten ve bir kez daha selamlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Heybetli dağların, bereketli toprakların, coşkun nehirlerin şehrini gönülden selamlıyorum. Muş Selçukludur, Muş Osmanlıdır, Muş Cumhuriyettir, Muş tarihimizdir, kimliğimizdir, özümüzdür. Buradan Muş'un tüm ilçelerindeki, bütün köylerindeki, mahallerindeki kardeşlerime en kalbi sevgilerimi yolluyorum. Sözlerimin hemen başında 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açan Malazgirt'in muzaffer komutanı Sultan Alparslan'ı ve onun kahraman ordusunu tazimle yad ediyorum.

Buradan Sayın Valimize de sesleniyorum. Bazı taleplerim olmuştu. İnşallah, önümüzdeki yıl Malazgirt'teki kutlamalara geldiğimizde, onları da gidermiş olarak gerek zemin gerek çevre düzenlemelerini de yapacak ve Malazgirt'teki kutlamaları bu defa çok daha coşkulu, çok daha güçlü bir şekilde inşallah yad edeceğiz."

- "Bizim geleneğimizde makamlar, koltuklar payelerin hepsi araçtır"

Atılan sloganlar üzerine kendisinin de gençlerle gurur duyduğunun altını çizen Erdoğan, "Gençler, o Sultan Alparslan ki Malazgirt'te cenk meydanına 'Yarabbi, seni kendime vekil yapıyor, azametin karşısında yüzümü yere sürüyor, senin için savaşıyorum. Allahım niyetim halistir, bana yardım et." diyerek çıkmıştır. Biz, işte o Alparslan'ın izinde yürüyenlerdeniz. Rabbimin mağfireti Sultan Alparslan ve askerlerinin yanı sıra bin yıllık bu topraklar için şehit düşen kahramanların üzerine olsun." dedi.

Erdoğan, Muş'un 15 Temmuz gecesinde de darbecilerin karşısına cesaretle dikilerek istiklalini ve istikbalini savunan şehirlerin önünde gittiğine işaret ederek, bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere de sıhhat ve afiyet temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim geleneğimizde makamlar, koltuklar payelerin hepsi araçtır. Biz bu dünyada Hakk'a layıkıyla kul olmak, halkımıza da en iyi şekilde hizmet etmek için bulunuyoruz. Yarın emr-i hak vaki olduğu zaman bizden geriye kalacak olanın, mal, mülk, mevki değil inşa ettiğimiz eserler olacağını gayet iyi biliyoruz.' ifadesini kullandı.

- "Sessiz devrimlerle, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik"

"Bu kubbede baki kalanın sadece hoş bir seda olduğunun hepimiz farkındayız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu şuurla gece gündüz demeden ülkemiz ve milletimiz için çaba sarf ediyoruz. Bir taraftan Türkiye'yi ekonomik, askeri ve diplomatik olarak büyütürken aynı zamanda komşularımız başta olmak üzere nerede bir ihtiyaç sahibi varsa onların imdadına koşuyoruz. Bugüne kadar daima siyasi meselelerle insani gündemleri ayrı ayrı değerlendirdik. Siyasi alanda yaşanan gerilimlerin, komşuluk ve kardeşlik hukukumuzu zedelemesine asla izin vermedik.

Ülkemiz sınırları içinde olduğu gibi bölgemizin her yerinde de köken, dil, din ayrımı yapmadan tüm mazlumların yaralarına merhem olduk. AK Parti'yi kurduğumuzda etnik, dini ve bölgesel taassup asla yapmayacağımızı, yapılmasına da müsaade etmeyeceğimizi söylemiştik. Hamdolsun 16 yıldır bu sözümüze halel getirmedik. Hayata geçirdiğimiz sessiz devrimlerle, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Hiç kimsenin diline, inancına, kültürüne karışmadık. Hiçbir vatandaşımızın hayat tarzından dolayı ötekileştirilmesine müsaade etmedik. 81 vilayetiyle ve 80 milyonuyla, 780 bin kilometre vatan toprağıyla, tüm Türkiye'yi kucaklamanın gayreti içinde olduk."

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.