Ankara

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

10:06 14 Aralık 2017
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Saraç, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

Saraç, haber kategorisinde Wisam Hashlamoun'un imzasını taşıyan "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafa oy verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'ın El-Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında, İsrail askerlerinin 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli çocuğun gözlerini bağlayıp gözaltına aldığı anı kareleyen fotoğraf direnişin sembolü oldu.

Saraç, Wisam'ın fotoğrafının, İsrail askerlerinin Filistinli bir gencin kolunu büyük bir taşla kırış anını gösteren bir fotoğrafı anımsattığını belirterek, "Fotoğraf, Filistin'in istikbalini temsil eden ve imanından başka bir gücü olmayan gencecik bir çocuktan, İsrail devletinin ne denli korktuğunu gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

Saraç, yaşam kategorisinde Muş'un Yukarı Yongalı köyünde yaşayan vatandaşların, kışın köyden 7 kilometre uzaklıktaki yaylalardan koyunlarını köylerine getirdikleri anı gösteren ve Ali İhsan Öztürk'ün çektiği "Koyunların Yolculuğu" isimli fotoğrafa oy verdi.

YÖK Başkanı Saraç'ın spor kategorisindeki tercihi ise Abdullah Coşkun'un çektiği "Türkiye'nin Sevinci" isimli fotoğraf oldu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.