Ankara

TİKA'dan Botsvanalı ve Gambiyalı uzmanlara balıkçılık eğitimi

17:58 14 Aralık 2017
TİKA'dan Botsvanalı ve Gambiyalı uzmanlara balıkçılık eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş birliğinde Botsvana ve Gambiyalı su ürünleri uzmanlarına balıkçılık eğitimi verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA ile Bakanlığın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü iş birliğindeki eğitim, Antalya Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleşti. Eğitime, Gambiya ve Botsvana'dan gelen su ürünleri alanındaki 11 uzman katıldı.

Programda, Afrikalı uzmanlara, ılık su balıkçılığı, akvaryum balıkları, sazan balığı ile deniz balıkçılığı üretim teknikleri, gemi takip sistemleri, avcılık yöntemleri ve su ürünleri mevzuatı hazırlama konularında uygulamalı eğitim verildi. Uzmanlar ayrıca, tesisleri de ziyaret etti.

Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, Afrikalı uzmanların bir hafta boyunca enstitünün Kepez ve Beymelek birimlerinde eğitim alarak uygulamalar yaptığını belirterek, "Burada öğrendikleri bilgileri ve teknikleri ülkelerinde uygulayacak. Amaç ülkelerindeki su ürünleri üretimini artırmak." ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda TİKA ve Bakanlık tarafından hazırlanan sertifikalar katılımcılara takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.