Ankara

Kahramankazan'da 15 Temmuz Müzesi çalışmaları

12:41 12 Ocak 2018
Kahramankazan'da 15 Temmuz Müzesi çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kahramankazan'da yapılması planlanan "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Uygulamalar Dairesi Başkanı Yusuf Harmanda ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret etti. Ziyarette müzeye ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Ertürk yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesi Kahramankazan'da yaşananların Türkiye ve dünya tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyledi.

Bu destansı mücadeleyi unutmayıp, unutturmayacaklarını ifade eden Ertürk, "Kahramankazan'daki ve Türkiye genelindeki tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin anıları ve yaptıkları kahramanlık bu müze ile gelecek nesillere aktarılacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için emek harcayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş'a, ilçemiz halkı adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.