Ankara

Çiftlik Danışmanlık Sistemi

13:23 31 Ocak 2018
Çiftlik Danışmanlık Sistemi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kapasitesinin geliştirilmesini hedefleyen, Türkiye'de Çiftlik Danışmanlık Sisteminin (FAS) Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Hakan Velioğlu Bilkent Otel'de düzenlenen organizasyonda yaptığı konuşmada, söz konusu proje hakkında bilgiler verdi.

Velioğlu, projenin temel amacının üreticilere hayvan refahı, bitki sağlığı ve gıda güvenliği konularında danışmanlık hizmeti verilmesi, iyi tarım, çevre koşulları ve çapraz uyum kuralları hakkında üreticileri bilgilendirmek ve farkındalığı artırmak olduğunu aktardı.

Çiftlik Danışmanlık Sisteminin, AB uyum sürecinde önemli yükümlülüklerden biri olan entegre idare sistemi kurma amacına yönelik gerçekleştirilen girişimlerden biri olduğunu belirten Velioğlu, projenin 18 ay boyunca süreceğini kaydetti.

Velioğlu, FAS'ın AB ülkelerinde kurulmasının mecburi olduğuna dikkati çekti.

AB Türkiye Delegasyonu Ticaret ve Diğer AB Politikaları Bölümü Başkanı Balazs Gargya da FAS'ın Türkiye'nin ortak tarım politikaları gerekliliklerine uyum sağlama yönündeki adımlarını daha ileri bir seviyeye taşıyacağına inandıklarını, projenin yaklaşık 2 milyon avroluk bütçesi olduğunu vurguladı.

Söz konusu projenin tamamlanmasıyla Çiftlik Danışmanlık Sitemi için kurallar ve prosedürlerin oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca, üreticilere arazi ve işletme yönetimi konusunda danışmanlık sunulması ve sistemin etkili ve südürülebilir işletilmesi için kurumsal kapasitenin artılmalı planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.