Ankara

"Bayrağı yerde bırakmayan çocuklar"dan Kahramankazan'a ziyaret

18:42 01 Şubat 2018
"Bayrağı yerde bırakmayan çocuklar"dan Kahramankazan'a ziyaret

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yerde buldukları Türk Bayrağını kendi imkanlarıyla direğe asan çocuklar Kahramankazan Belediyesini ziyaret etti.

Belediye binasının girişinde Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık Köyü İlkokulu öğrencilerini çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Hacı Adıyaman'ı makam koltuğuna oturttu.

Öğrenciler ile yakından ilgilenen Ertürk, yerde buldukları bayrağı kendi imkanlarıyla direğe nasıl astıklarını çocuklardan dinledi.

Ertürk, belediye binasını gezdirdiği çocuklarla Meclis Salonu'nda sembolik bir toplantı yaptı.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Ertürk, hatıra fotoğraf da çektirdi.

Ertürk, yaptığı açıklamada, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde çocukların bayrak hassasiyetlerinin son derece anlamlı olduğunu belirtti.

"Beytüşşebaplı çocuklarımızın bayrak sevgisi tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizi de gururlandırdı. Bir kez daha farklılıklarımızın zenginlik olduğunu, vatan bayrak söz konusu olunca Kahramankazan ile Beytüşşebap'ın aynı duygu ve düşünceleri paylaştığını gördük." diyen Ertürk, çocuklar sayesinde Beytüşşebap ile Kahramankazan arasında bir gönül köprüsünün de kurulduğunu vurguladı.

Ertürk, "Bu vesileyle yüreği vatan ve bayrak sevgisiyle dolu olan çocuklarımızı ilçemizde ağırlamaktan da mutlu olduk." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.