Ankara

Saklı kalmış güzellikler Ankaralıları bekliyor

11:46 09 Şubat 2018
Saklı kalmış güzellikler Ankaralıları bekliyor

Başkentin çeşitli noktalarındaki saklı kalmış doğal güzellikler, kışın da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir tarafından restore edilen, çevre düzenlemesi yapılan, ahşap köy konakları ile donatılan doğal güzellikler Başkentlileri bekliyor.

Vatandaşlar aileleriyle balık tutup bisiklet sürebileceği, yürüyüş ve piknik yapabileceği, ayrıca hiç bilinmeyen tarihi mekanları görebileceği bu alanlara otobüs seferleriyle de ulaşabiliyor.

Başkentin doğal güzelliklerinden biri olan Çubuk'taki krater gölü Karagöl, merkeze 74 kilometre uzaklıkta. Çam ağaçları ve dağ kavağı ormanlarıyla çevrili göl, 22 hektarlık bir alanda ve 50 çeşit bitki türünü barındırıyor.

Karagöl, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da temiz havada piknik yapmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Çubuk'taki diğer bir doğa harikası ise merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Kızılca Göleti. Manzarasıyla vatandaşlara huzur bulabilecekleri bir mekan sunan Kızılca Göleti'ne 470 ve 486 numaralı EGO otobüsleriyle ulaşılabiliyor. Ortakuyu deresi ve yağışlarla beslenen gölet, demir oksit içerikli toprağı nedeniyle kırmızı renge bürünüyor.

Ankara'ya 39 kilometre uzaklıktaki kayak merkezi Elmadağ, termal sularıyla ünlü Kızılcahamam, mağaralarıyla görsel bir şölen sunan Güdül de vatandaşların ziyaret edebileceği mekanlar arasında yer alıyor. Samutbaba ve Kasım Baba Türbesi’nin yer aldığı Güdül ilçesi, üzümüyle de tanınıyor. İlçenin Kiraz Festivali’ne ise ilgi her geçen yıl artıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.