Ankara

Yeşilay Haftası

14:12 06 Mart 2018
Yeşilay Haftası

Kahramankazan'da, Atatürk ilkokulu öğrencileri tarafından "Yeşilay Haftası" etkinliği düzenlendi.

Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda düzenlenen programda, içki, sigara, kumar, internet ve uyuşturucu maddelerin zararları ile bunlardan korunma yolları anlatıldı.

Öğrenciler de etkinlik sırasında hazırladıkları şiir, skeç, slayt gösterisi ve animasyonlarla madde bağımlılığına dikkat çekti.

Programda konuşan öğretmen Ayten Çetince, zararlı alışkanlıkların insanlar üzerinde pek çok olumsuz etkileri bulunduğunu ve Yeşilay'ın bütün bu zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğini söyledi.

Son yıllarda gençleri en çok etkileyen zararlı alışkanlıklardan birisinin de internet bağımlılığı olduğunu ifade eden Ayten Çetince, "Teknolojinin insan hayatına getirdiği faydalarının yanında ölçüsüz kullanıldığında zararları da mevcuttur. Sadece birkaç dakika diyerek saatler harcamak, yemek ve ders saatlerinden ödün vermek, bilgisayarsız kalınca yapacak bir şey bulamamak bağımlı olduğumuzun göstergesidir." diye konuştu.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Serkan Özkan, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.