Ankara

Çubuk'ta "Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkarlar" etkinliği

12:51 31 Mart 2018
Çubuk'ta "Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkarlar" etkinliği

Ankara'nın Çubuk ilçesinde "Geçmişten Günümüze Esnaflık ve Sanatkarlar" etkinliği gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda yapıldı. Konakta toplanan emekli esnaf ve sanatkarlar geçmişi yad ederek, unutulmaya yüz tutan ahilik geleneğiyle esnaf, sanatkarların bugünkü sorunlarını tartıştı.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, burada yaptığı konuşmada, unutulmaya yüz tutan kültürlerini en iyi şekilde yaşatmak için çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Ahilik geleneğinin ve kültürünün önemine işaret ede Acehan, şöyle konuştu:

"Çubuk, tarihi çok eskilere dayanan bir ilçedir. Malazgirt Savaşı'ndan sonra Türk boylarının yerleştiği Çubuk'ta tüm boyların isimlerini görmek mümkündür. Örf, adet ve geleneklerini unutmayan ve bugüne kadar yaşatan Ankara'nın en önemli ilçelerinden biridir. Bu geleneği genç nesillere aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemiz geçmişte büyük pazar ve panayır yeriydi. Burada her hafta 3 gün süren pazar ve panayır kurulur, İç Anadolu'nun dört bir yanından gelen vatandaşlar buradan alışverişlerini yaparlardı."

Programda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Ahmet Kankal ve İlhan Zengin, "Osmanlı döneminde ahilik ve esnaflık" ve "Çubuk'ta esnaflık" hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.