Ankara

Genç girişimcilerden "Nefes Kredisi"ne destek

11:04 01 Nisan 2018
Genç girişimcilerden "Nefes Kredisi"ne destek

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, "Nefes Kredisi'nin hacminin genişletilmesi KOBİ'lere can suyu olacak, ekonomik büyümeye katkı sağlayacak, piyasaları canlandıracak." ifadesini kullandı.

Allıoğlu, yazılı açıklamasında, "Nefes Kredisi"ndeki yeni planlamanın başkentli genç girişimcileri memnun ettiğini bildirdi.

KOBİ'lere can suyu olacak yeni kredi planlamasının, ekonomik büyümeye de önemli katkı sağlayacağını, piyasaları canlandıracağını vurgulayan Allıoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlar başta olmak üzere hükümete ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Allıoğlu, yeni planlamadan memnun olduklarının altını çizerek, "Hacmi 7,5 milyar liraya çıkarılan Nefes Kredisi, esnek ödeme seçenekleriyle de küçük ve orta ölçekteki işletmelere soluk aldıracak. Geçtiğimiz yıl sayısız işletmeyi dar boğazdan kurtaran Nefes Kredisi, bu yıl da işlevini yerine getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 95'inden fazlasının KOBİ niteliğinde olduğunu hatırlatan Allıoğlu, şunları kaydetti:

"KOBİ'lerin en büyük sorunu finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklardır. Çeşitli kurum ve kuruluşların işletmelere dönük hibe, teşvik ve destekleri varsa da yeterli değildir. Ekonomi yönetiminin bu hibe ve teşvikler dışında sağladığı destekler büyük önem taşıyor. Yeni dönemde hacmi artırılan, geri ödeme koşulları kabul edilebilir olan Nefes Kredisi işletmeleri rahatlatacağı gibi üretim artışı, yatırım ve ihracat yoğunluğunda da ciddi faydalar sağlayacak. Sonuçta sadece özel sektör değil, ülkemiz ekonomisi kazanacak, büyümede yakalanan ivme devam edecektir. Reel sektör için elini taşın altına koyan herkese yürekten şükranlarımızı sunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.