Ankara

ATO üyelerine 1,5 milyar liralık "nefes"

12:47 03 Nisan 2018
ATO üyelerine 1,5 milyar liralık "nefes"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Nefes Kredisi kapsamında en çok kaynak sağlayan kurumlardan birinin ATO olduğunu belirterek, "Oda olarak 100 milyon liralık kaynak aktararak üyelerimiz için 1,5 milyar liralık kredi hacmi sağladık. Bu kaynak gerek tutarı gerekse faiz ve kar payı itibarıyla üyelerimize rahat bir nefes aldıracak nitelikte." ifadesini kullandı.

Baran, yazılı açıklamasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Nefes Kredisi’nin ikinci etabı hakkında bilgi verdi.

ATO üyelerinin yüzde 0,99 faiz oranıyla 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vadeli 200 bin liraya kadar kredi kullanabileceklerine işaret eden Baran, "Güçlü ekonominin devam etmesi için KOBİ'lerimiz nefes alsın." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye geneli için oluşturulan toplam 7,5 milyar liralık kredi hacmi kapsamında en çok kaynak sağlayan kurumlardan birinin ATO olduğunu vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"Oda olarak 100 milyon liralık kaynak aktararak üyelerimiz için 1,5 milyar liralık kredi hacmi sağladık. Bu kaynak gerek tutarı gerekse faiz ve kar payı itibarıyla üyelerimize rahat bir nefes aldıracak nitelikte. Nefes Kredisi kapsamında devletin, finans sektörünün ve iş dünyasının KOBİ'ler için bir araya gelmesini önemli görüyoruz. Enflasyon oranının altında bir rakamla finansman desteğine erişebilmek, ülke ekonomisinin performansını artıracaktır."

Geçen yıl uygulamaya konan Nefes Kredisi için ATO olarak 1 milyar liralık kredi hacmi oluşturduklarını hatırlatan Baran, bu kapsamda 3 bin 474 ATO üyesinin toplam 380 milyon liralık kredi kullandığını bildirdi.

- ATO üyelerinin başvurusu

ATO üyelerinin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle ATO merkez ve temsilciliklerinden "TOBB Nefes Kredisi başvurusu için" ibareli Faaliyet Belgesi almaları, daha sonra Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerinden birine giderek bankanın talep edeceği evraklarla krediye müracaat etmeleri gerekiyor.

Alınacak kredinin teminatı yüzde 85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle kalan yüzde 15'lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.