Ankara

Çubuk'ta Kur'an kursları yararına kermes

16:03 08 Mayıs 2018
Çubuk'ta Kur'an kursları yararına kermes

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bir grup kadın, yapımı devam eden Kur'an kursu inşaatı ile faaliyette bulunan Kur'an kurslarında okuyan öğrencilere destek olmak için kermes düzenledi.

Fatih Mahallesi’nde yapımı devam eden SUFFA Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Hafızlık Kursu inşaatı ile ilçede faaliyetini sürdüren Gökçe Yatılı ve Ebu Hanife Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler yararına ilçe merkezindeki Atatürk Parkı'nda kermes düzenlendi.

Yaklaşık 30 kadının gönüllü görev aldığı 15 stantlı kermeste satışlar gerçekleştiriliyor. Hünerli kursiyerler ve ev hanımları pişirdikleri birbirinden lezzetli börek, tatlı ve kurabiye çeşitlerini satışa sundukları kermes, ilçe halkı tarafından da ilgi görüyor.

İlçe din görevlilerinden Nuri Aydın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Uğur Aslan'ın söylediği ilahiler ile başlayan kermesin açılışını yapan Müftü Muharrem Genç, kermesin hafta sonuna kadar açık kalacağını belirtti.

İlçedeki Kur'an kursu hocalarının ve öğrencilerinin birlikte düzenlediği kermesin dine hizmet için güzel bir örnek olduğunu aktaran Genç, "Sağ olsunlar gönüllü olarak hoca hanımlarımız, kızlarımız ve kadınlarımız toplanıp ilçemizde yapımı devam eden Kur'an kursuna yardım için kermes düzenlediler. Evlerinde ve burada yaptıkları el emeği göz nuru yemek, tatlı çeşitlerini burada satıyorlar. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Konuşmaların sonunda dualarla açılan kermeste yiyecekler satılarak Kur'an kurslarına gelir sağlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.