Ankara

AK Parti'nin Muğla mitingi

18:36 06 Haziran 2018
AK Parti'nin Muğla mitingi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İş bilenin kılıç kuşananın. Bay Muharrem bunlar senin işin değil. Bunlar çırak işi değil, bu, ustalık ister. Bu ülkenin çıraklarla kaybedecek vakti yok." dedi.

Erdoğan, partisince Menteşe Açık Hava Oto Pazarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Muğla'da yüksek öğrenim öğrencileri için 2 bin 837 kişilik yurtlar açıldığını, Muğla ve Fethiye'de 5 bin kişi kapasiteli yurtlar açacaklarını ifade etti.

Toplam 12 sağlık tesisinin proje ve ihale sürecinde olduğunu ifade eden Erdoğan, onkoloji hastanesinin içinde kardiyoloji ve radyoloji servislerinin olması gerektiğini, yeni yatırımlarda bunun da olacağını söyledi.

Muğla'ya 2002'ye kadar 90 kilometre bölünmüş yol yapıldığını aktaran Erdoğan, buna 16 yılda 354 kilometre bölünmüş yol ilave edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 516 trilyon lira bedeli olan 11 yol projesinin devam ettiğini söyledi. Aydın-Muğla-Ortaca, Milas-Bodrum ayrımı Güllük ve Muğla-Marmaris ayrımı Okluk Koyu yolunun bu yıl tamamlanacağını ifade eden Erdoğan, Yatağan-Milas ayrımı, Bodrum-Turgutreis ayrımı ve Yalıkavak yolunun da gelecek yıl bitirileceğini kaydetti.

- "139 bin dekar arazi daha suyla buluşturulacak"

Mevcut havalimanlarının da yeniden ele alınıp kapasitelerinin artırılacağını vurgulayan Erdoğan, Dalaman Havalimanı'nın yolcu trafiğinin 3 milyon 718 bine, Milas Bodrum Havalimanı'nın ise 3 milyon 500 bine çıktığını söyledi.

Erdoğan, "İş bilenin kılıç kuşananın. Bay Muharrem bunlar senin işin değil. Bunlar çırak işi değil, bu, ustalık ister. Bu ülkenin çıraklarla kaybedecek vakti yok." dedi.

İçme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisiyle Bodrum Yarımadası'nın 2040 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının bugünden karşılandığını anlatan Erdoğan, "Milas ilçemizin de içme suyu ihtiyacını karşılamak için isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz. Aslında bu görevler büyükşehirin görevidir. Büyükşehir içme suyunu getirmekle, atık suyu yapmakla görevlidir. Ama yapmadıkları için biz Devlet Su İşlerini devreye soktuk." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'ya 6 baraj ve 8 gölet daha inşa edildiğini, Yatağan Yaylaköy Barajı ile 4 göletin de ihalelerinin yapıldığını, inşalarına yakında başlanacağını söyledi.

Son 16 yılda inşa edilen sulama projeleriyle 86 bin dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Erdoğan, yapımı devam eden 11 sulama tesisi tamamlandığında 139 bin dekar arazinin daha suyla buluşturulacağını kaydetti.

Erdoğan, "Son 16 yılda Muğlalı çiftçilerimize ne kadar destek verdik biliyor musunuz? Bay Kemal yalan söylüyor. 'Çiftçiler aç, destek verilmiyor' diyor. Bay Kemal, sana devletin resmi rakamını söylüyorum. Muğla'da toplamda çiftçilerimize 1,3 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. Dürüst ol." ifadesini kullandı.

- "SİHA'larımız yüze 96 yerli"

Recep Tayyip Erdoğan, tek dertlerinin Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek, hedeflerine ulaştırmak olduğunu dile getirdi.

"Yerli ve milli otomobile karşı çıkmakla bu ülkeye cumhurbaşkanı olunur mu?" diyen Erdoğan, "Adam diyor ki, BMW'yi gitmiş gezmiş. Ya BMW'yi gezmek sana bir şeyler kazandırabilir ayrı mesele. Sen gel de bu ülkede ne yapıyoruz onlara bak. Bu kardeşiniz İtalyanlarla anlaştı, ortak helikopterimizi yapıyoruz. Meşhur ATAK helikopteri. Ama Bay Muharrem, Bay Kemal'in böyle dertleri yok." şeklinde konuştu.

ATAK helikopterlerle, İHA ve SİHA'larla teröristlere içeride ve dışarıda mezar yapıldığını anlatan Erdoğan, "Çıkmış utanmadan bir tanesi diyor ki bunun parçalarının çoğu dışarıdan geliyor. Yazıklar olsun. Şu anda bizim SİHA'larımız yüze 96 yerli. Biz bunları alamıyorduk." dedi.

Erdoğan, Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de teröristlerin inlerine girildiğini kaydetti.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.