Ankara

AK Parti'nin Ardahan mitingi

16:59 07 Haziran 2018
AK Parti'nin Ardahan mitingi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu PKK bölücü terör örgütünün Kürt kardeşlerimle ilgili bir derdi yok. Bunların böyle bir sorunu yok ancak Kürt kardeşlerimin de Türk kardeşlerimin de Azeri kardeşlerimin de PKK gibi bir sorunu var. Bu sorunu sizin gündeminizden çıkarmak boynumuzun borcudur." dedi.

Yıldırım, partisince Ardahan Şehir Kulübü önünde düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Ardahan'a 16 yılda 6 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade etti.

Üniversiteye mühendislik fakültesi kurulacağını, toplantıların, seminerlerin yapılacağı kongre ve kültür salonunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yıldırım, "Üniversitede yüzme havuzu, voleybol, basketbol sahası, buz pateni pisti olan spor külliyesini de yapıyoruz." diye konuştu.

Ardahan Stadyumu'nun da modern hale getirileceğini dile getiren Yıldırım, Ardahanlı gençler için sporcu fabrikası kurulacağını, kentin sporcu yetiştireceğini kaydetti.

Ardahan'a yeni bir müze kurulacağını bildiren Yıldırım, "2003 yılına kadar 80 yılda Ardahan'a 1 metre bile bölünmüş yol yapılmamıştı. Şimdi Ardahan'da 90 kilometre bölünmüş yolumuz var. Ardahan'ı Kars'a bölünmüş yollarla bağladık. Ardahan kuzey güney çevre yolunun 20 kilometresini tamamladık. Kalan kısmını da bu sene bitiriyoruz." şeklinde konuştu. Yıldırım, Ardahan şehir geçişinin de bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Ardahan'a iki önemli müjdesinin olduğunu dile getiren Yıldırım, "Hanak-Damal-Posof-Türkgözü sınır kapısı yolunu yapıyoruz. Ilgar Tüneli'ni açıyoruz. Ardahan-Şavşat yolunu da iyileştiriyoruz." ifadesini kullandı.

- "Beşikkaya ve Gürtürk Barajları yapılacak"

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açıldığını anımsatan Yıldırım, Ardahan'ın da Çıldır üzerinden bu demiryoluna bağlanacağını bildirdi.

Bundan 16 yıl önce acil istasyonunun olmadığını, kentte iki ambulansın bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, şimdi 10 acil istasyonun, 31 ambulansın olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Merkeze, Çıldır'a, Posof'a hastane ve sağlık merkezi yapmaya karar verdik." dedi.

Durançam Barajı'nın inşaatına başlandığını aktaran Yıldırım, bu barajın tarıma destek sağlayacağını söyledi. Baraj sayesinde 76 bin dönüm arazinin suyla buluşacağını, 5 milyon kilovatsaat enerji üretileceğini ifade eden Yıldırım, Durançam Barajı sulama tesisi projelerinin hazırlandığını, Beşikkaya ve Gürtürk Barajlarının da yapılacağını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, Ardahan'daki 500 dönümlük alanın tabiat parkı yapılacağını aktardı.

Çiftçilere ve yetiştiricilere 16 yılda 430 trilyon nakdi destek verildiğini belirten Yıldırım, 50 dönüm arazi üzerinde açık, yarı açık, kapalı hayvan pazarı ve borsa binası yapıldığını, bu alan üzerinde kesimhane binasının inşaatının da bu sene tamamlanacağını vurguladı.

Ardahan'ın, mera hayvancılığının merkezi olacağını dile getiren Yıldırım, kaz ve arı yetiştiriciliği yatırımlarının da destekleme programına alındığını kaydetti.

- "Farklılıklarımızı hep zenginlik gördük"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, esnafa yönelik verilen destekler hakkında bilgi verdi.

Bu kapsamda 2003-2018 yıllarında 262 kişiye 3 milyondan fazla hibe desteği sağlandığını, küçük işletmelere 13 milyon kredi verdiklerini belirten Yıldırım, hayata geçirilen yatırımlara değindi.

Yıldırım, "Bizim yönetim anlayışımızda muhalefetle iktidar birbirini tamamlar, farklı düşünceler, farklı inanışlar, birbirimizin hakkına hukukuna saygı göstermeye engel değil. Hamdolsun farklılıklarımızı hep zenginlik gördük. Daha merhametli, daha gönül alıcı olmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Seçim sürecinde de bu duruşumuzu değiştirmiyoruz." diye konuştu.

- "Terörle mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek"

Geleceğin Türkiyesi için hedefleri ve projeleri millete anlattıklarını dile getiren Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinin hayırlı neticeyle sonuçlanması temennisinde bulundu. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bölgemizi, Ardahan'ımızı, Ağrı'mızı, Kars'ımızı, Iğdır'ımızı terörden arındırıncaya kadar, yaylasına, dağına, şehrine, ovasına rahatlıkla, can korkusu olmadan bütün vatandaşlarımızın gitmesini sağlayıncaya kadar terörle mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek.

Bu PKK bölücü terör örgütünün Kürt kardeşlerimle ilgili bir derdi yok. Bunların böyle bir sorunu yok ancak Kürt kardeşlerimin de Türk kardeşlerimin de Azeri kardeşlerimin de PKK gibi bir sorunu var. Bu sorunu, sizin gündeminizden çıkarmak boynumuzun borcudur. Bu mücadele, vatandaşlarımızın ve ülkemizin huzuru için verdiğimiz bir mücadeledir. Proje terör örgütleri, onların taşeronları, şer mihraklar hiçbir zaman bizi dize getiremeyecekler. Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına mutlaka sokacağız, bunda kararlıyız. Aşkla, şevkle, heyecanla sizin hukukunuza sahip çıkacağız. Demokrasimizi, özgürlükleri, ekonomiyi birlikte geliştireceğiz. Daima bir ve beraber olacağız."

AK Parti olarak 16 yıldır güçlerini milletten aldıklarının altını çizen Yıldırım, "Girdiğimiz her seçimde bize desteğinizi artırarak devam ettirdiniz. Allah, sizden razı olsun. 24 Haziran'da yeni bir destan yazıyor muyuz? Türkiye'nin liderini cumhurbaşkanı seçiyor muyuz? 'Milletin birliği, ülkenin birliği için vakit Türkiye vakti' diyor muyuz? 'İstikrar sürsün, kalkınma büyüsün, Türkiye büyüsün' diyor muyuz? Var olun, Allah sizden razı olsun." dedi.

Yaklaşan Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutlayan Yıldırım, "İkinci bayramımız, 24 Haziran bayramımız da şimdiden mübarek olsun diyorum. Allah'a emanet olun." diyerek sözlerini tamamladı.

- Mitingden notlar

Alana girişinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan Yıldırım, platformdan vatandaşları selamladı.

Yıldırım, konuşmasının ardından vatandaşlarla bir süre ayaküstü sohbet etti.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanına, "Dili bizim dilimiz, eli bizim elimiz, zalimin zulmü varsa bizim de Binali'miz" pankartı asıldı.

Başbakan Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Mutlu Şanlıtürk, selamlama konuşması yaptı.

Meydandaki binaya dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla alanı dolduran vatandaşlar, Yıldırım'ın konuşmasını alandaki dev ekrandan da izledi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin seçim kampanyası şarkılarının da seslendirildiği mitingde, partisinin Ardahan milletvekili adaylarını tanıttı.

Mitinge, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve bazı milletvekilleri de katıldı.

- MHP İl Başkanı da mitingde

AK Parti'nin Ardahan mitingine MHP İl Başkanı Hülya Davutoğulları da katıldı. İsmi anons edildiğinde platformdan "bozkurt" işareti yaparak vatandaşları selamlayan MHP'li İl Başkanı Davutoğulları, vatandaşlardan alkış aldı.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.